Резултатите от срещата на върха на НАТО във Вилнюс бяха

...
Резултатите от срещата на върха на НАТО във Вилнюс бяха
Коментари Харесай

Юрий Баранчик: Западът променя концепцията за война с Русия

Резултатите от срещата на върха на НАТО във Вилнюс бяха сносно оценени от специалистите. Отбелязва се, че на срещата на върха не са били признати никакви значими решения, които биха довели до коренно прекрояване на пейзажа на СВO. За опрощение, Владимир Зеленски получи още някакви оръжия, само че никой не отиде по - надалеч. Въпросът тук не е единствено, че НАТО не желае да покачва залозите до открита борба сред блока и Москва или опасността от нуклеарна война с Русия.

Истинските аргументи за сходно „ миролюбие “ са напълно други. Въпросът тук не е толкоз в нашите момчета или в линията на прикосновение, която в продължение на месец не разреши на украинската контраатака да се придвижи напред, унищожавайки пътьом забележителен брой противников бойци и бронирани транспортни средства.

Смисълът е в друго. Ще ви дам образец за вероятен сюжет. В рамките на този сюжет англосаксонските водачи взеха решение да трансформират концепцията за война с Русия. Ако по-рано се залагаше на военна ескалация, чак до нуклеарен шантаж, с разбирането, че Москва няма да е подготвена да усилва ескалацията безпределно, в този момент залогът ще бъде изработен върху „ задушаването в обятията “. Защо мисля по този начин?

Работата е в това, че ескалацията на спора е изпълнена с благоприятни условия Кремъл да разчита на по-твърди подходи. Това освен ще разреши да бъдем първите, които ще покачат равнищата на ескалация на спора, само че и като цяло ще пресекат западния дневен ред и ще стартират да диктуват хода на спора.

Това ще докара до обстоятелството, че англосаксонците към този момент няма да могат да поддържат хода на спора в подобен управляем и лек за тях, настоящ режим, както се случва през последната година и половина: войната се води на наша територия, а не на територията на врага, нашата инфраструктура се унищожава, радиоактивното замърсяване заради потреблението на снаряди с уранови накрайници ще се случи на наша територия и така нататък

В същото време сюжетът на " мека " война на безсилие и даже преустановяване на дейните военни дейности и преход към договаряния, в които ще продължи актуалното търговско-икономическо ембарго против Русия, освен ще разреши на англосаксонците да ръководят степента на ескалация на спора (което е основното), само че и да продължат интензивно да гризат съветската стопанска система, в която стартират отрицателни феномени, които заплашват да се трансфорат в трендове.

За какви феномени приказваме?

Първо. Приходите на Русия от експорт на петрол и петролни артикули през юни 2023 година са намалели с $1,5 милиарда, или 11,2%, по отношение на май до $11,8 милиарда Това е съвсем половината по отношение на юни 2022 година ($20,4 млрд.). На 7 юли Министерството на финансите разгласи, че през януари-юни 2023 година приходите от петрол и газ (в допълнение към износа на петрол и нефтопродукти, включват доставки на газ в чужбина, както и продажби на вътрешния пазар) са намалели с 47%, до 3,382 трилиона рубли. (36,5 милиарда долара).

Второ. Руската стопанска система е изправена пред голям спад на притока на задгранична валута, сочи тримесечната статистика на Централната банка на Руската федерация. През април-юни Русия е получила единствено $5,4 милиарда остатък в платежния баланс - разликата сред главните валутни потоци в и от страната. Спрямо същия интервал на предходната година условната валутна облага на стопанската система се е сринала 14 пъти, или с 93%, а по отношение на първото тримесечие на тази година е съвсем три пъти.

Затова Западът в този момент умерено ще промени концепцията за война с Русия: ще размени кървавия смешник В. Зеленски, който е недопустим договарящ както за управляващите, по този начин и за народа на Русия, с боксьора А. Усик да вземем за пример, който изрази своята подготвеност за договаряния и да въвлече Русия в дълга фаза на договаряния война, без мир.

Войските ще устоят, а съветската стопанска система, съгласно проекта на англосаксонските кукловоди, ще би трябвало да се разложи под въздействието на наказания и търговско-икономическо ембарго. Според Запада този сюжет в границите на Русия може освен да се показа като реализиране на задачите на СВО, само че също по този начин последователно ще докара на власт други елитни групи, които ще бъдат подготвени да договарят със Запада при неговите условия.

Засега това е единствено вероятен сюжет, само че както виждаме, това е доста рисков сюжет и би трябвало да намерим личен систематичен отговор на него.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР