Резултатите от измерванията за евентуално замърсяване с токсични вещества в

...
Резултатите от измерванията за евентуално замърсяване с токсични вещества в
Коментари Харесай

След катастрофата на самолет с боеприпаси край Кавала: Няма токсично замърсяване

Резултатите от измерванията за вероятно замърсяване с токсични субстанции в региона на злополуката на товарен аероплан с муниции край северногръцкия град Кавала в средата на юли не дават съображение за никакво безпокойствие, заяви АНА-МПА, като се базира на оповестена през днешния ден информация за инспекцията, осъществена от гръцкото министерство на околната среда и енергетиката.

Товарният аероплан Ан-12 на украински оператор катастрофира в земеделска земя край Кавала на 16 юли на път от Сърбия за Бангладеш . На борда му имаше над 11 тона муниции. Осемте членове на екипажа починаха.

В известието от инспекцията се споделя, че всички открити в региона рискови субстанции са на доста ниски нива , а даже тези, при които са измерени по-високи стойности, са в допустимите граници.

Проби от почвата и растителността са взети още на 17 юли, ден след злополуката. По-късно проби са направени и от районните управляващи в радиус от 3,5 км, в това число и на водоизточниците.

По-съществено отклоняване е регистрирано при оловото , където е открито превишение от 20,4 % по отношение на стойностите в „ новия холандски лист “, само че равнищата са доста по-ниски от тези, които изискват предприемането на ограничения. Ще бъдат в допълнение проучени и стойностите на мангана и титана, само че и те са надалеч от нивата, които могат да провокират безпокойствие. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР