Резултатът от тримесечното управление на сегашната власт в пътния сектор

...
Резултатът от тримесечното управление на сегашната власт в пътния сектор
Коментари Харесай

Пътища в Бургаско ще се ремонтират на двойни цени спрямо прогнозните, твърдят от ИТН

Резултатът от тримесечното ръководство на сегашната власт в пътния бранш бил " безпорядък и корупция "

„ ИТН “ (ИТН) сигнализира за двойно оскъпени съществени поправки на пътни сектори в Бургаска област. Декларация от името на парламентарната група изчете депутатът Гроздан Караджов, който бе районен министър в държавното управление на Кирил Петков.

Той разгласи във връзка с „ Продължаваме промяната “ (ПП): „ Преди една година тази партия гневно громеше пътната мафия и огромните компании, които строяха и ремонтираха пътищата (...). Днес същата тази партия и излъчените от нея хора в Министерство на регионалното развитие и АПИ драговолно дават нови и нови поръчки на същите тези компании освен това, уважаеми сътрудници, не на каква да е, а на двойна цена . Справка – последните завършени поръчки за главен ремонт на сектори по първокласните пътища в Бургаска област. Макар че процедурата по този Закон за обществените поръчки е почнала още през април 2022 година, едвам в края на август тази година, в тихия отпускарски месец, конкурсната комисия небрежно е разгледала цялата документи и то единствено в границите на няколко дни. И каква изненада, уважаеми, госпожи и господа народни представители – тъкмо управлението, назначено от честните и почтените от „ Продължаваме промяната “, е приело двойно по-високи цени от прогнозните, които ние записахме преди време, когато Има Такъв Народ управляваше този бранш. Така за рехабилитацията на 34 км по пътя от Старо Оряхово до Гьольовица (вероятно има поради село Гюльовца) при ръководството на Промяната към този момент ще платим 70 милиона вместо едвам 37.5, колкото беше при нас. За 31 км от Гьольовица до Каблешково класираната от Промяната оферта е 70 милиона още веднъж при планирана цена 34.7 милиона . Вместо 72 милиона общо за двата сектора, уважаеми сътрудници от Промяната, в този момент ще платиме 140 милиона лв. без Данък добавена стойност. Т.е. вместо по 1 милион на километър, каквато беше пазарна цена, пролучена и направена от АПИ и оставена от нас, в този момент с помощта на „ Продължаваме промяната “ ще плащаме двойно. Уви, при ръководството на Промяната ще се борим с корупцията, само че единствено на думи. “

Гроздан Караджов упрекна Политическа партия, че пътните поправки у нас ще се вършат от същите осем компании, които са ги правели и при ГЕРБ, поради заложените условия в публичните поръчки. 

Резултатът от тримесечното ръководство на сегашната власт в пътния бранш бил " безпорядък и корупция ". 

Очаквайте подробности
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР