Резолюцията беше приета с почти пълно единодушие Държавната дума -

...
Резолюцията беше приета с почти пълно единодушие Държавната дума -
Коментари Харесай

Руският парламент с призив за признаване на Донецк и Луганск, чакат тежката дума на Путин

Резолюцията беше призната с съвсем цялостно единогласие
Държавната дума - долната камара на съветския парламент - утвърди резолюция за неотложно изпращане до президента на апел за признаването на независимостта на Луганската национална република и Донецката национална република, написа Интерфакс. 

В поддръжка на решението гласоподаваха 351 депутати при 16 " срещу " и един " въздържал се ".

Резолюцията ще бъде подписана неотложно и изпратена на президента Путин, съобщи ръководителят на долната камара на съветския парламент Вячеслав Володин. Предложението да се изиска от съветския държавен глава да признае отделилите се територии беше стартирано за пръв път от депутати на 19 януари, само че лиши седмици, до момента в който влезе в дневния ред на Народното събрание.

Признаване на двата района би било сериозна крачка, която на процедура би поставила завършек на Минския кротичък развой за Източна Украйна, с който Русия споделя, че е ангажирана, отбелязва Ройтерс. Поради тази причина някои анализатори са скептични, че Путин ще желае да предприеме сходна стъпка.

Припомняме, че украинските области към Донецк и Луганск се самопровъзгласиха за независими републики през 2014 година след референдуми за самостоятелност. Пак през 2014 година ЛНР и ДНР се сплотиха в непризнатата конфедерация Новорусия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР