Резките промени в атмосферните условия през летния сезон и неочакваното

...
Резките промени в атмосферните условия през летния сезон и неочакваното
Коментари Харесай

Бъдете внимателни с електроразпределителната мрежа при буря

Резките промени в атмосферните условия през летния сезон и непредвиденото утежняване на метеорологичната конюнктура водят до появяването на стихии, които­ постоянно се съпровождат от градушки и мълнии. Тези климатични феномени оказват съществено въздействие върху оборудванията за доставка на електрическа енергия, като най-изложени на въздействия са въздушните електропроводи. Електроразпределение Север, част от групата ЕНЕРГО-ПРО Варна, приканва към оптималната зоркост при разразяването на стихии и други естествени стихии за попречване на злополуки.

От сдружението напомнят трите най-важни правила за сигурност, в случай че при сходна обстановка се намирате наоколо до оборудванията от електроразпределителната мрежа.

В случай че попаднете в регион, в който се е разразила стихия, стойте оптимално отдалечени от електрически стълбове, трафопостове и други уреди, които са част от електроразпределителната мрежа.

Ако забележите разкъсан проводник, не се доближавайте на по-малко от 10 метра от него и предприемете ограничения да предотвратите достъпа на трети лица до зоната на заплаха! Незабавно се свържете с ЕРП Север на денонощния телефон 0700 16161 или на националния незабавен телефон 112!

Ако в полза на публичната сигурност се постанова разкъсан проводник от мрежата ниско напрежение да бъде изместен и не е допустимо да се изчака идването на профилираните екипи, преместването би трябвало да се направи с нараснало внимание, като се употребява изцяло изсъхнал пластмасов или дървен предмет с дължина не по-малка от 2 метра.

Повишеното внимание и спазването на разпоредбите за сигурност ще предотврати злощастни случаи, при които умират или биват ранени хора, ще спести времето без електрозахранване на клиентите и разноските на компанията за възобновяване на вредите. Електроразпределение Север приканва всички компании, които имат високогабаритна техника, да съблюдават прецизно разпоредбите за сигурност и да работят с нараснало внимание наоколо до електропроводни линии.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР