„Резервиран стол” за 20 лв. Това виждат в служебния си

...
„Резервиран стол” за 20 лв. Това виждат в служебния си
Коментари Харесай

Такса „Стол”: Рекет или превъзпитание на проблемни клиенти

„ Резервиран стол” за 20 лева Това виждат в служебния си бон клиенти на заведение в Созопол. Публикацията провокира бурни реакции в обществените мрежи, само че шефът има друга версия за странния продукт в сметката – поставили го там за наставление, тъй като компанията създавала проблеми.

Сюжетът стартира с обява на Василена Влахова, която се оплаква от „ извънредно обслужване и отношение” в „ Милоз Фиш енд Грил”. Тя твърди, че дружно с приятелите си е била таксувана за всеки свободен стол на масата – въпреки да не били оповестили, че чакат още хора. След това шефът ги обиждал и ги изгонил от заведението, излиза наяве от обявата.

Василена не пожела да разяснява повече тематиката пред bTV. Тя и приятелите й обаче нямат желание да почиват повече в нашата страна.

„ Ние такса „ Стол” не събираме, тъй като никой няма да влиза в този ресторант”, акцентира пред bTV шефът на заведението Тони Матеев. Той описа своята версия за случилото се: „ Не съм Благой Рагин и не бих разрешил да се подиграват и да се държат непристойно с моя личен състав. (…) Тези наши клиенти се държаха доста, доста неприятно с нашия сервитьор. Отделно, резервацията беше за 10 индивида, пък те бяха по-малко – в реда на нещата е да ни уведомят”.

Матеев акцентира, че сметката е била завършена фискално без 80-те лв. от служебния бон, такива пари не са били желани от клиентите и добави, че инспекция от Национална агенция за приходите не е разкрила нарушавания в ресторанта. Той призна, че може би прибавянето на празните столове в сметката е „ не напълно вярно решение”, само че това било направено „ с назидателна цел – да видят тези хора, че не би трябвало по този начин да се прави”.

Случаят провокира доста мнения в обществените мрежи. На страницата на заведението се появиха питания дали след заплащане на 20-те лв. клиентът има право да си вземе стола за вкъщи; дали трикраките столове се таксуват по 15 лева.; дали се одобряват резервации единствено за маса и други

Управителят обаче разяснява, че абсурдът не е повлиял на интереса към ресторанта.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР