Рейтингът на австралийския министър-председател Скот Морисън се срина на фонав

...
Рейтингът на австралийския министър-председател Скот Морисън се срина на фонав
Коментари Харесай

Рейтингът на австралийския премиер се срина на фона на пожарите

Рейтингът на австралийския министър-председател Скот Морисън се срина на фонав на битката на управляващите с вилнеещите през последните месеци горски пожари, съобщи " Ройтерс ".

Според последното изследване на Newspoll, утвърждението на премиера е спаднало с 8 пункта до най-ниското равнище, откогато той пое управлението на Либералната партия през август 2018 година.

Той бе изпреварен от водача на лейбъристите Антъни Албанезе.

В изследването са взели участие 1 555 души от сряда до събота.

Той бе нападнат гневно освен поради реакцията на невиждана рецесия, само че и поради фамилна отмора на Хаваите тъкмо по това време. Той призна по време на телевизионно изявление в неделя, че е направил някои неточности.

Припомняме, че " мегапожарът " в Австралия към този момент е под надзор след повече от 10 седмици битка с бедствието, оповестиха от пожарната работа в щата Нов Южен Уелс.

Пожарът в планината Госпърс беше провокиран от мълния на 26 октомври и унищожи повече от половин милион хектара северозападно от Сидни.

Пожарът унищожи региони, в това число и част от Сините планини, народен парк западно от Сидни.

От локалната пожарна работа в Хоуксбъри написаха във " Facebook ", че е лишило по-дълго време за потушаване на пожара поради неподходящи метеорологични условия. Пожарникарите обаче предизвестяват, че сезонът на пожарите към момента не е приключил и има земя, която може да изгори.
Най-малко 27 души са починали от началото на сезона на пожарите през септември 2019 година

След като беше остро неодобрен за зародилата рецесия, министър председателят на Австралия Скот Морисън съобщи, че климатичните промени са фактор за по-дългите, по-топлите и по-сухите летни сезони. Той загатна, че ще трансформират политиките за понижаване на излъчванията.

През идващите 10 година и по-късно ние ще живеем в доста друг климат, ние би трябвало да потвърдим нашата еластичност, добави той.

" Гардиън " написа, че повече от 1700 жилища са унищожени от пожарите в Нов Южен Уелс, Виктория и Южна Австралия. Най-малко 4,9 милиона хектара са изгорели единствено в Нов Южен Уелс. Общо са опустошени 10,7 милиона хектара до 8 януари.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР