Революционно устройство ще позволява на войниците да контролират военна техника

...
Революционно устройство ще позволява на войниците да контролират военна техника
Коментари Харесай

Бъдещите войници ще обезвреждат врагове само с ума си

Революционно устройство ще разрешава на бойците да управляват военна техника и транспортни средства единствено с мислите си, оповестява Дейли Стар.
Учени от няколко университета в Съединени американски щати сътвориха нов " мозъчно-компютърен интерфейс ". Устройството е обвързвано с горната част на врата, приема мозъчни сигнали и ги преобразува в цифрова информация. Тези сигнали могат да се употребяват за ръководство на транспортно средство или за надзор на други компютри. Обикновено тези устройства би трябвало да бъдат свързани с други машини и постоянно изискват проводящо желе, с цел да работят.
Вун-Хонг Йо, откривател от Института за технологии в Джорджия, сподели: „ Демонстрирахме, че тази портативна, гъвкава портативна система може да ръководи електрическа инвалидна количка, мини-кола и софтуерна презентация. “
Устройството е проектирано за неподвижни хора, само че може да има доста по-широко приложение.
Йо добави: „ Тази система може да се употребява за надзор на други устройства, в това число военно съоръжение. “
Информацията се появява в последния брой на списание „ Nature Machine Intelligence “.
Миналата година Агенцията за бъдещи проучвателен планове в региона на защитата на Съединени американски щати (ДАРПА) пусна ново потомство военни самолети, които се управялват от водач, седящ на стотици километри с имплант в мозъка му.
Използвайки комплицирани мозъчно-компютърни интерфейси (BCI), бойците ще могат да пилотират до три самолета по едно и също време единствено с мислите си.
Топ американски учени работят по схемата от 2015 година
Още през 2016 година водач с прикачен невронен имплант съумя да направлява аероплан в симулаторен полет, като в това време поддържа два други самолета в подготвеност.
През 2017 година водач ръководи аероплан посредством друга симулация, този път получавайки бърза противоположна връзка - имплантът сътвори чувство за изтръпване на ръцете му.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР