Революционната гвардия на Иран насилствено конфискува“ търговски кораб в международни

...
Революционната гвардия на Иран насилствено конфискува“ търговски кораб в международни
Коментари Харесай

Иран отново арестува танкер в Персийския залив

Революционната армия на Иран „ принудително конфискува “ търговски транспортен съд в интернационалните води в Персийския залив в четвъртък и плавателният съд евентуално е взел участие в контрабанда, сподели представител на американския флот, представен от Ройтерс. Военноморските сили на Съединени американски щати са следили обстановката и са решили да не подхващат повече дейности, сподели представителят на 5-ти американски флот, пълководец Тим Хоукинс.

Британската компания за морска сигурност Ambrey съобщи, че е осведомена с опит за конфискуване от страна на иранските сили на дребен танкер, плаващ под танзанийски байрак, на към 59 морски благи североизточно от пристанищния град Дамам в Саудитска Арабия.

Иран постоянно прихваща по-малки танкери, които подозира в контрабанда на нефт “, добави компанията в свое изказване.

Около една пета от международните доставки на морски недопечен петрол и петролни артикули минават през Ормузкия пролив сред Иран и Оман, съгласно данни от аналитичната компания Vortexa.

Военноморските сили на Съединени американски щати обявиха в сряда, че са се намесили, с цел да попречат на Иран да задържи два търговски танкера в Оманския залив, в последната от поредност офанзиви против кораби в региона от 2019 година насам.

„ Силите на Съединени американски щати остават бдителни и подготвени да защитят навигационните права на законния морски трафик в сериозните води на Близкия изток “, сподели Хокинс.

Иран съобщи в четвъртък, че има правосъдна заповед да задържи един от танкерите, плаващи във водите на Персийския залив в сряда, откакто се е сблъскал с ирански транспортен съд. Корабът, плаващият под флага на Бахамските острови „ Ричмънд Вояджър “, беше ръководен от американската петролна компания „ Шеврон “

Техеран задържа два други танкера през май, в това число „ Адвантидж Суийт “, плаващ под флага на Маршаловите острови, нает от „ Шеврон “

От 2021 година насам „ Иран е тормозил, атакувал или задуржал близо 20 търговски кораба под интернационален байрак “, сподели тази седмица Военноморски сили на Съединени американски щати.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР