ReutersХоландската журналистка, която ядоса с прям въпрос гръцкия министър-председател по

...
ReutersХоландската журналистка, която ядоса с прям въпрос гръцкия министър-председател по
Коментари Харесай

Журналистка беше ударена в главата с камък! Ядосала Мицотакис!

ReutersХоландската журналистка, която ядоса с непосредствен въпрос гръцкия министър-председател по време на конференция, има намерение да напусне Гърция от съображения за сигурност, съобщи Анадолската организация.

В деня след конференцията журналистката е била нападната от националист, който я уцелил в главата с камък, до момента в който пазарувала. Тя споделила, че в началото не обърнала огромно внимание на случая, само че след предизвестия от нейни гръцки сътрудници осъзнала сериозността на случилото се и към този момент не се усеща в сигурност в Гърция.

Запитана за какво гръцкото държавно управление е реагирало по този начин остро на нея, Ингеборг Бьогел дала отговор: 

" Мигрантите в Гърция са третирани доста зле и това състояние се крие ".

Съюзът на холандските публицисти осъди офанзивата и потърси отговорност на гръцките правосъдни управляващи за сигурността на Бьогел.

Холандски евродепутат дефинира като " скандал " случилото се на журналистката и прикани Европейската комисия и премиера Марк Рюте да осъдят Мициотакис.

Но по какъв начин се е стигнало до случая?

На взаимна конференция на Мициотакис и Рюте на 9 ноември Ингеборг Бьоген провокира раздвижване с въпроса си към гръцкия министър председател по кое време ще спре да лъже за противозаконното изтласкване на мигранти от гръцките управляващи, а Рюте - какви наказания би трябвало да бъдат наложени на Гърция за тази процедура.

Мицотакис отговори остро на въпроса и съобщи: 

" Разбирам, че в Холандия имате културата да задавате директни въпроси на политиците. Уважавам изцяло тази просвета. Това, което няма да приема, са обиди в тази зала в лицето ми и в лицето на гръцкия народ. Няма да разреша да отправяте обвинявания и изрази, които не се основават на данни, в миг, в който страната е изправена пред миграционна рецесия с невиждани размери и е избавила стотици, в случай че не и хиляди хора в морето ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР