Рецидивистът от Световрачане и още трима души са задържани при

...
Рецидивистът от Световрачане и още трима души са задържани при
Коментари Харесай

СДВР: Рецидивистът от Световрачане и още трима души са задържани при спецоперация

Рецидивистът от Световрачане и още трима души са арестувани при спецоперация на Столична дирекция на вътрешните работи. Венцислав Дамянов, който беше пуснат под домакински арест, още веднъж е арестуван на адреса, където му е мярката " домакински арест ". Това заяви на брифинг старши комисар Георги Алексиев, заместник-директор на Столична дирекция на вътрешните работи.

Венцислав Дамянов бе арестуван поради пердах в заведение. Проверява се дали е нарушил мярката за неотклонение. Към момента мъчно се намират очевидци. " Това, което ужасно доста ни пречи, е неналичието на гражданска отговорност у хората - пред вас застават, само че, когато се наложи да се документират техните сведения, просто се дърпат обратно ", прям беше Георги Алексиев.

Полицейската интервенция се организира в софийските села Световрачане, Войнеговци и Нови Искър след сигнали за гнет над хората и закононарушения в региона.

" Извършва се инспекция дали в действителност лицето не е спазило мярката, нямаме съответни данни, че това е по този начин. Това са хора, които се познават и контактуват между тях, не става въпрос за проведена незаконна група ", разясни комисар Алексиев.

 Снимка: Министерство на вътрешните работи

Възможно е интервенцията да продължи, там където е по-малко полицейското наличие, задачата е да се извърши профилактика на лица от престъпен контингент. Извършват се инспекции на моторни транспортни средства, жители, за алкохол и наркотични субстанции на водачите. Проверени са няколко адреса, арестувани са 4 лица, три от които са деен престъпен контингент.

" При интервенцията има открита тревиста маса, два газови неогнестрелни револвера, предадени са експертиза, прави се инспекция по отношение на документите за прецизност на тези оръжия ", добави старши комисар Георги Алексиев, заместник-директор на Столична дирекция на вътрешните работи.

Противно на по-ранните информации, не е имало гонка при арестите, стана ясно от думите на Алексиев и добави, че общо 50-60 души от крими контингента са открити в хода на интервенцията.

 Снимка: Министерство на вътрешните работи
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР