Рецесиите са продължителни спадове в икономическата активност, обикновено свързани със

...
Рецесиите са продължителни спадове в икономическата активност, обикновено свързани със
Коментари Харесай

5 начина да забогатеем по време на рецесия

Рецесиите са продължителни спадове в икономическата интензивност, нормално свързани със спад на продажбите на дребно, по-ниско индустриално произвеждане,

България, а и цяла Европа се намират в криза, а страните непрестанно пробват нови и нови ограничения за справяне с тежката обстановка.
Има ли метод, макар сложното време, да извлечем някаква лична изгода? Как да се възползваме от момента, без да се подлагаме на риск?
Добрата вест е, че ДА, можете да вършиме пари по време на криза.

Спадовете в стопанската система могат да обезпечат доста благоприятни условия за елементарните хора да усилят своето благосъстояние.

Инвестирайте в акции

Всеки вложител желае да купува евтино и да продава на висока цена.

Спадът на фондовия пазар по време на криза може да е подобаващ миг за ловците на преференциални покупко-продажби.

може да желаят да бъдат внимателни и да се съсредоточат върху компании, които могат да процъфтяват по време на криза.
Уорън Бъфет, да вземем за пример, се зареди с акции на хранителния колос Kraft Foods (който по-късно се сля с Heinz, с цел да сътвори Kraft Heinz) и електрическата компания NRG Energy (NRG) по време на Голямата криза от 2008 година, пише moneywise.com.
Според Hartford Funds S&P 500 в действителност е спечелил приблизително 3,7% по време на 13-те рецесии от 1945 година насам.

Нямате потребност от доста пари, с цел да започнете да инвестирате. Някои капиталови приложения даже ви разрешават да купувате елементи от акции с толкоз пари, колкото сте подготвени да похарчите.

Инвестирайте в недвижими парцели

Недвижимите парцели оферират друга евентуално доходоносна опция по време на криза.

Рецесията не значи безусловно, че ще забележим спад в цените на парцелите. Но един характерен фактор може да възпре възходящата инерция на пазара на недвижими парцели: лихвените проценти.
В момента Фед покачва нападателно референтните си лихвени проценти, с цел да укроти внезапно възходящата инфлация.Когато цената на заема е висока, това кара хората да се замислят дали да получат заем за закупуване на жилище или капиталов парцел.
Магнатът на недвижими парцели Сам Зел, прочут също като „ Гробовия танцьор “, направи положение от закупуване на парцели, когато никой различен не искаше.

През 1973 година, когато стопанската система изпадна в криза, пазарът на недвижими парцели се срина, защото доста заеми изпаднаха в несъблюдение.

Ако сте гледали капиталови парцели през последните години, отдръпването на цените, провокирано от рецесията, може да обезпечи добра входна точка.

В наши дни новите услуги ви улесняват да влезете в играта с недвижими парцели, без значение какъв брой огромен (или малък) е бюджетът ви.

Станете бизнесмен

Не всеки желае да стартира личен бизнес. Но съгласно The Economist 47% от милионерите са притежатели на бизнес.

Да бъдеш бизнесмен не е елементарно и концепцията за създаване на бизнес в криза, когато други бизнеси може да се затварят, може да наподобява обезсърчително.

„ Точно в този момент е моментът да се възползвате от едно намерено поле. Вашите съперници се отдръпват – харчат по-малко пари за маркетинг и реклама “, споделя Чарлз Годе, основен изпълнителен шеф на организацията за бизнес консултанти и коучинг Predictable Profits. Някои започнаха да редуцират чиновници. Други са удовлетворени да седят и да се надяват на най-хубавото. Когато има по-малко конкуренция, имате по-добър късмет да заемете позиция на пазара.

Независимо дали инвестирате в акции, недвижими парцели или стартирате личен бизнес, значимо е първо да извършите изследване и да оцените финансовото си положение.

Диверсифицирайте капиталовото си портфолио

Също по този начин е значимо да имате диверсифицирано портфолио, с цел да се предпазите от евентуални загуби. Това значи да инвестирате в композиция от класове активи, като акции, облигации и недвижими парцели, с цел да минимизирате въздействието на спад на всеки един пазар. Освен това съществуването на стабилен фонд за незабавни случаи може да обезпечи финансов буфер при положение на непредвидени разноски или загуба на работа.

Доброто финансово ръководство е значима стъпка в построяването на благосъстояние, изключително по време на криза.

Това значи да живеете съгласно опциите си, да избягвате ненужни задължения и да заделяте спестявания за незабавни случаи.

Помислете за понижаване на несъществени разноски, договаряне на по-ниски цени от снабдители или прекосяване към варианти с по-ниска цена за неща като застраховка или телевизия.

Предприемайки тези стъпки, можете да се предпазите от финансови неуспехи.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР