Рецептите и продуктите за буйна и здрава коса винаги са

...
Рецептите и продуктите за буйна и здрава коса винаги са
Коментари Харесай

Ето как оризова вода спаси косата ми – доказано и 100% ефективно:

Рецептите и продуктите за буйна и здрава коса постоянно са скъпи и се продават в дребни количества. Всяка жена се отличава с косата си, а в случай че косата не наподобява идеално, колкото и добре да сте поддържани – цялостното усещане се скапва. Японците имат просто и елементарно за подготвяне средство за подсилване на косъма, повече размер и здрав тип на косата. Става дума за оризова вода. Забелязали сте, че японките са извънредно добре поддържани точно тъй като употребяват огромни количества ориз в диетата и козметиката си.

Оризът е доста необятно употребявано семе, което произлиза от Азия и елементи от Африка, само че специалистите споделят, че може да се отглежда във всяка част на света. Обикновено използваме бял и цялостен ориз, само че най-вече в кулинарията.

 оризова вода

Оризовата вода е доста питателна и здравословна. Тази вода може да се употребява по разнообразни способи, когато става въпрос за козметика. Можете да вземем за пример да я употребявате за измиване на лицето си за надълбоко разчистване на порите, а можете да я употребявате и като тоник. Тъй като е естествено получена и успокоява кожата, се предлага японската маска за лице, направена от тази оризова вода.

Въпреки това, най-честото приложение в козметологията е оризова вода за грижа за косата. Използва се за възобновяване на блясъка и еластичността на косата, за регенериране на повредената коса и за улеснение на битката с чуплива коса. Едно от най-големите преимущества на оризовата вода за коса е потреблението за бърз напредък на косата.

 маска за коса

Една от най-важните съставки в ориза и оризовата вода са аминокиселините. Именно тези аминокиселини способстват оризовата вода да бъде лек и избавление, когато става въпрос за напредък на косата.

Аминокиселините, отделяни от ориза при високи температури, работят непосредствено върху скалпа, т.е. корените на косата. Коренът може да бъде отслабен заради разнообразни фактори, като несъответстващи грижи, непълен банкет на витамини и продължителен стрес.

Оризовата вода за коса, която можете да употребявате безграничен брой пъти, в действителност колкото по-често, толкоз по-добре, изключително в случай че използването е непрекъсната, ще помогне за подсилване на корените на косата и ще понижи косопада до най-малко.

Здравият скалп регенерира косата, тъй че косата ви ще пораства като луда, в случай че опитате тази елементарна рецепта. След седмица на потребление на оризова вода ще забележите забележими резултати.

Не единствено ще усили размера на косата ви, само че и грижата за косата ще бъде по-лесна, тъй като оризовата вода оказва помощ за поддържане на здрав тип на косата, тъй че косата ви постоянно да наподобява добре „ фризирана “ след измиване. Вече няма да употребявате сешоар и няма да увреждате косата в допълнение.

В допълнение към многото изгоди от оризова вода, тя също по този начин оказва помощ за поддържане на цвета на косата и предотвратява преждевременното побеляване в преклонна възраст. Въпреки че бялата коса е по-често срещана при младите дами, в Япония рядко ще видите жена с бяла коса.

 оризова вода за коса

Винаги измивайте добре ориза в хладка вода преди подготвяне, без значение дали го употребявате за храна или за козметични цели. Причината за това се крие в многочислените химикали, които се прибавят към самата продукция при развъждането на тази просвета, за отбрана от инсекти и по-специално арсена.

Тази отрова от време на време се ползва непосредствено върху растението и постоянно участва в самата почва. Оризът го усвоява доста по-добре от всяко друго растение и е доста евентуално всеки платен ориз да бъде нечист с това вещество. Затова би трябвало да измиете добре ориза преди приложимост, с цел да премахнете нездравословните субстанции, пестицидите.

Проучванията демонстрират, че в случай че не измиете добре ориза преди ястие, арсенът се натрупва в костите, причинявайки ревматизъм и редица други болести. Внимавайте, изключително когато го консумирате, само че и когато го нанасяте върху лицето, тялото и косата, тъй като кожата попива и предава всичко, което слагаме върху нея.

 оризова вода изгоди

Опит в потреблението на оризова вода

Коментар на Миро: „ Майка ми откри някъде рецепта с оризова вода, която оказа помощ на косата ми да спре да пада. Не имах вяра доста на тази рецепта, само че не ми струваше нищо да опитам. Майка ми също беше упорита, тъй че не можеше да се помири с ранния ми косопад.

След първата приложимост забелязах, че косата е по-мека на досег. Продължих да изплаквам косата си с тази вода съвсем всеки ден, тъй като си мия косата постоянно. След 3 дни при разресване на косата нямаше косъм по четката. Не можех да допускам.

Оттогава непрестанно мия косата си с оризова вода, макар че към този момент не пада, само че постоянно наподобява лъскава и буйна и всички завиждат на здравия й тип “.

Коментар на Саня: „ Започнах да употребявам оризова вода, с цел да направя косата си блестяща и по-малко заплетена. Чух за потребните свойства на ориза и взех решение да ги опитвам. След месец приложимост забелязах промени. Косата ми, изключително в краищата, беше по-здрава, по-малко заплетена и безжизненият тип изчезна.

Сега косата ми наподобява по-здрава от всеки път и даже забелязах, че пораства по-бързо. Моите прекарвания са позитивни. Препоръчвам ви да опитате и вие, тъй като оризовата вода няма да ви коства съвсем нищо “.

 оризова вода за коса

През последните години стана известен методът за възобновяване на косата с ферментирала оризова вода. Мнозина са го опитвали и са доста удовлетворени от резултатите.

Оризовите зърна съдържат до 75-80% нишесте. Оризовата вода се назовава още „ нишестена вода “, която се подготвя посредством накисване или варене на ориз. Счита се, че оризовата вода съдържа доста хранителни субстанции и витамини като: аминокиселини, B – витамин, E – витамин, антиоксиданти и други минерали.

Според откривателите дамите от интервала Хейан в Япония са имали здрава, гъста и дълга коса до пода, тъй като са употребявали оризова вода. Съвременният еквивалент на тази история е „ Яо “ – девойките от Китай край село Хуанглуо. Известно е, че имат коса с дължина до 1,5 метра.

Въпреки невероятната дължина, цветът на косата на тези девойки не избледнява, а естественият цвят се резервира до 80-тата им година. Момичетата от Китай отдават респект на тази специфична „ нишестена течност “, която се подготвя елементарно. През последните години салоните за хубост се придържат към тази традиция да употребяват оризова вода и сега е наклонност в света.

 оризова вода подготвяне

Ползите от потреблението на оризова вода са: косата става по-гладка, усилва се блясъкът й, подкрепя и форсира растежа, косата не се заплита, става по-здрава заради съществуването на инозитол, усъвършенства се еластичността й.

РЕЦЕПТА ЗА ОРИЗОВА ВОДА

Съставки:

приблизително огромна купа буркан ориз ¼ вода ¾

Начин  на деяние:

Залейте ориза с вода. Разбъркайте добре с ръце, към 5 – 10 минути, с цел да се навлажни добре. Тази вода се изхвърля, а прецеденият ориз се поставя в буркан.

 ориз с вода

Добавете чиста вода в буркана към ¾ от размера му. Затворете го и разклатете добре. Разклащането на буркана е един от най-важните процеси, тъй като оказва помощ на питателните субстанции, витамините и минералите от ориза да навлязат във водата.

 буркан оризова вода

 подготвяне оризова вода

Така приготвеният с вода ориз се оставя на стайна температура за 12 – 24 часа да ферментира. Процесът на ферментация спомага за увеличение на количеството хранителни субстанции във водата, като процесът се следи след помътняване на водата.

Вид дрожди, които оказват помощ за регенерирането на клетките на скалпа, се развъждат във ферментирала вода.  Ферментиралата оризова вода има странна миризма, тъй че с цел да я подобрите, можете да добавите лимонова или портокалова кора.

 оризова вода с лимон

След като водата е ферментирала, прецедете добре ориза и съхранявайте течността в бутилка със спрей-накрайник. Винаги разклащайте течността преди приложимост.

Употреба:

Една от най-важните стъпки преди да приложите оризова вода е да измиете косата си по нормалния метод.

Разделете чистата и влажна коса (леко подсушена с кърпа) на няколко сегмента. Напръскайте всеки от тях с малко оризова вода, след което нежно масажирайте скалпа. Обърнете особено внимание на космените фоликули.

 измиване с оризова вода

След това повторете процедурата още един път. Оставете водата да работи към 15-20 минути, след което просто изплакнете деликатно с вода. Използвайте оризова вода един път на 2-3 седмици, тъй като измиването на косата с оризова вода е мощно лекуване, което може да раздразни скалпа. Ако не ви аргументи странични резултати, използвайте го по-често.

 бутилка оризова вода

Друг метод за подготвяне на оризова вода:

Количеството на съставките зависи от вашата приложимост. Препоръчваме да употребявате към 2 литра вода, с цел да имате задоволително за изплакване на косата и скалпа. Залейте с 2 литра вода половин кг ориз.

Всъщност, без значение какъв брой ориз ядете, пийте два пъти повече вода, в сравнение с нормално, когато планирате да ядете ориз. Варете ориза единствено до момента в който заври водата и щом заври, прецедете водата и продължете да варите ориза в друга вода, в случай че смятате да вършиме ядене от него.

Водата би трябвало да е леко мътна и бяла. Изчакайте да изстине и в случай че желаете, можете да добавите няколко капки етерично масло, с цел да получите по-приятен мирис. Използвайте охладена оризова вода, с цел да изплакнете косата си.

 потребление оризова вода

Измийте лицето си с оризова вода

Повторете процедурата, както е разказано нагоре, като откакто прецедите „ мръсната “ вода, залейте прецедения ориз с вода и го сложете на огъня да ври десетина минути. Оставете тенджерата настрани и оставете водата да изстине за още 10 минути. След това прецедете течността през марля в буркан.

Оставете водата да престои 12 часа при стайна температура. След ферментация водата се съхранява в ледник и би трябвало да се употребява не по-късно от 3-4 дни. Първият метод да употребявате оризова вода е да поставите чиста забрадка върху паница и да я накиснете в студена оризова вода, след което поставете кърпата върху лицето си като маска.

 оризова вода за лицето

Вторият метод е да измиете лицето с оризова вода с чисти ръце към 3-4 пъти и по-късно да продължите с нормалната рутинна грижа за лицето. Ползите от потреблението на оризова вода за лице са: студената оризова вода ще отпусне кожата ви, ще понижи появяването на акне и бръчки, предопределена е за всички възрасти, оказва помощ за лекуване на изгаряния.

За най-хубави резултати използвайте до два пъти седмично. Оризовата вода провокира разнообразни кожни реакции за всеки. Ако кожата ви е доста сензитивна, най-добре е да извършите тест, преди да я употребявате постоянно.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР