Ретроспективната изложба BRA | Български Рейв Архив се открива на

...
Ретроспективната изложба BRA | Български Рейв Архив се открива на
Коментари Харесай

Ретроспективната изложба BRA - Български Рейв Архив се открива на 22 септември |

Ретроспективната галерия " BRA | Български Рейв Архив " се открива на 22 септември от 19:00 ч. в Национален Студентски Дом и е отворена за гости до 29 септември. Куратор е образният актьор Владислав Илиев – Vladzen .

Краят на 90-те и началото на новия век бележат неповторим миг от най-новата ни културна история. По образеца на Берлин, Лондон и Ню Йорк у нас хиляди младежи стават част от зараждането на електронната сцена, известна и като рейв. Култура, която се отличава с новаторското си звучене, ярки визии и нов вид актьори – електронните продуценти, диджеите и виджеите.

В сегашния постковид интервал, когато с носталгия си спомняме опциите да се събираме свободно и да изживяваме музиката безкрайно, все по-голяма тежест има цифровият отпечатък на културното прекарване. В този подтекст планът Bulgarian Rave Archive цели да вдъхне живот – като цифровизира, обработи и покаже по нов метод това наличие.

Архивът в мултимедийната галерия включва 1350 минути архивни видеа, над 200 фотографии, над 100 истински плаката и флаери, елементи от радио излъчвания, изявленията с над 20 персони -продуценти, диджеи, уредници, фейс контроли, почитатели.

Проектът ще бъде показан в две изложбени пространства в Национален Студентски Дом. Две видео съоръжения посредством технологията видео мапинг ще срещнат посетителите с архивни видео материали, изявленията и фотографии. Изложбата ще включва още апаратура с AR ( Добавена Реалност ) филтър и книга-зин с илюстрации, фотографии и графични изображения.

Билети от epaygo.bg и в офис мрежата на EasyPay.

Архивните материали, част от мултимедийната галерия, ще бъдат показани и в цифрови епизоди на уеб страницата, както и в каналите на BRA в YouTube, и от 1 октомври до края на годината.

За Владислав Илиев:

Владислав Илиев (Vladzen) е интердисциплинарен образен актьор с фокус върху усещането за светлина и пространство, театрален дизайн и видео. Завършва НАТФИЗ (2010), компетентност Сценичен и екранен дизайн, а от 2016 година е посетител преподавател по Видео мапинг, компетентност Дигитални изкуства в НХА, София. През 2009 година основава студио Phormatik с интерес към цифровата просвета в областта на изкуството и основаването на прекарвания посредством изкуство, технология и дизайн. През последните години работи в региона на интерактивния дизайн, 3Д мапинг и нови медии и развива консолидираното им в театъра и перформативните изкуства.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР