Реториката на австрийския канцлер Карл Нехамер се изостря, коментират електронни

...
Реториката на австрийския канцлер Карл Нехамер се изостря, коментират електронни
Коментари Харесай

Австрийският канцлер: ЕС да даде пари за охрана на външните граници


Реториката на австрийския канцлер Карл Нехамер се изостря, разясняват електронни медии тук и оповестяват, че в изявление, оповестено през днешния ден в немския вестник „ Велт “.

Той е предизвестил, че в случай че не се стигне до съответни договорености по миграционните въпроси, ще блокира заключителната декларация на срещата на върха тази седмица. В срещата ще вземат присъединяване държавните глави и държавните ръководители на страните от Европейския съюз, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ Няма да са задоволителни празни думи. Има потребност най-накрая от ясно и недвусмислено признание на нуждата от усилване на защитата на външните граници и от включване на съответните финансови средства от бюджета на Европейския съюз за тази цел. Трябва да последват „ съответни стъпки “, декларира Нехамер пред „ Велт “.

 Ако това не се случи, Австрия няма да може да поддържа заключителната декларация на срещата на върха на Европейския съюз.

Австрия и още седем страни от Европейския съюз са поискали в взаимно писмо повече финансирани от Европейския съюз ограничения за защита на външните граници, по-бързо връщане на мигранти и нови съглашения за репатриране с трети страни.

Писмото е изпратено до председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и до ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР