Ресурс за участието на Българската армия в спасителни операции има“.

...
Ресурс за участието на Българската армия в спасителни операции има“.
Коментари Харесай

Министърът на отбраната: Армията има ресурс за участие в спасителни операции - Общество

„ Ресурс за присъединяване на Българската войска в избавителни интервенции има “. Това сподели министърът на защитата Димитър Стоянов през днешния ден, 12 януари, в публицистичното предаване „ Още от деня “ на Българска национална телевизия. Той разяснява присъединяване на въоръжените сили през последните дни в избавителната интервенция в Рила и в здравната евакуация на бременна жена.

„ Военнослужещите от Военноморски сили и Военновъздушни сили се оправиха отлично и аз мога единствено да ги адмирирам за това, което реализираха с тези две задачи “, съобщи министър Стоянов. Той напомни и присъединяване на въоръжените сили в помощ на наводнените села в Карловско през септември. „ Над 30 дни Българската войска беше в трите наводнени села в Карловско. Едва ли има друга институция, която да е взела участие по този начин масирано в помощ на потърпевшото население. Нашият гражданският дълг е подобен – армията е постоянно там, където е нужна “, безапелационен беше министърът на защитата.

Министър Стоянов разяснява и даването на военна помощ за Украйна. „ Процесът на даването на военна поддръжка за Украйна е в ход. Това, което се предава и ще бъде предоставено на страната, ще бъде възобновено като финансова стойност “, заяви той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР