Рестарт на идеята за директен полет между Велико Търново и

...
Рестарт на идеята за директен полет между Велико Търново и
Коментари Харесай

Рестарт на идеята за директен полет между В. Търново и Великобритания

Рестарт на концепцията за пряк полет сред Велико Търново и Англия разискаха на взаимна среща кметът Даниел Панов и английският дипломат Роб Диксън . От Община Велико Търново прецизират , че за реализацията ще се употребява летище Горна Оряховица . Посланик Диксън разяснява, че ще спомага за основаването на сходна авиолиния. Ползите ще са както за многочислените английски жители, по този начин и за развиването на туризма.

Необходимо е да се осъществя обновяването на аерогарата, пистата и оборудванията в железничарския град. Летището в Горна Оряховица е с интернационален статут, отдадено е на концесия, има и капиталов интерес за промяна на концесионера. Подобна смяна би трябвало да бъде утвърдена от Министерството на превоза.

По време на срещата бе коментирано, че процедурата буксуваше при някогашния към този момент отраслов министър от последното постоянно държавно управление. От актуалното управление на Министерството на превоза Даниел Панов ще изиска информация до каква степен е стигнало развиването на концесията и по кое време ще се осъществят плануваните вложения.

" Диалогът на страната с локалната власт, който последното постоянно държавно управление блокираше, към този момент е възобновен – със служебния кабинет още веднъж се работи обикновено ", сподели още кметът на старопрестолния град и началник на Сдружението на общините.

" Британските жители във Велико Търново и общината са доста удовлетворени от работата на общинската администрацията – това е противоположната връзка, която имам от тях “, сподели още дипломатът. Активно е присъединяване им в публичния и културния живот в обитаемоте места, показа Даниел Панов. Той предложи английската общественост да се включи в Коледния базар, където в една от дървените къщички да бъдат ситуирани типични за Обединеното кралство сувенири, коледни декорации, сладкиши, чай и други

Сред тематиките на диалог бе също иницииране на партньорство сред Велико Търново и английски град със подобен профил.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР