Решили сте да си вземете коте за домашен любимец. Това

...
Решили сте да си вземете коте за домашен любимец. Това
Коментари Харесай

Мъжка или женска котка да си взема?

Решили сте да си вземете коте за домакински любим. Това е една чудесна концепция, тъй като няма нищо по-приятно от това на вратата да ви чака гальовно мъкращо и пухкаво животинче, което с наслада да ви посреща след тежкия работен ден.

Поздравяме ви за решението ви, само че несъмнено като се изключи че се чудите дали котето да е породисто или не, в главата ви изниква и въпросът кой да е неговия пол. Каква е разликата сред мъжката и женската котка и кой вид е по-подходящ за вас. Ето каква информация би била скъпа за вас.

1. Обикновено женските котки са по-гальовни от мъжките. Мъжките от своя страна са по-независими и не изискват толкоз вашето внимание. Това значи, че в случай че ще се постанова постоянно да оставяте животното единствено, може би е по-добре да се насочите към котарак, а не към котка. Така най-малко поучават множеството ветеринари.

2. Ако желаете да имате потомство, е разумно да се насочите към женска котка. Все отново, има всеобщо предписание, че даже и да сте си взели мъжка породиста котка, която е оплодила женска котка от същата порода, то наложително ви се " поставя " едно котенце.

3. Женските котки могат да забременят след 5-тия месец от възрастта си. Ако не желаете да имате генерации от котенца, би трябвало да внимавате да не пускате котката на открито, тъй като не е хубаво да се заемете със дезинфекция до момента в който е толкоз млада. Така се стопира развиването ѝ.

 Мъжка или женска котка да си взема?

4. Когато са разгонени, женските котки са доста по-гласовити от мъжките, а вторите от своя страна се заемат " усърдно " да маркират дома или двора ви и общо взето " не помнят " къде е мястото, на което би трябвало да уринират.

5. Стерилизацията (кастрацията) при мъжките котки минава много по-бързо и незабелязано като развой, в сравнение с при женските. Но и в двата случая тя се прави с упойка.

6. Стерилизацията при мъжките котки излиза по-евтино, в сравнение с при женските.

7. Ако желаете домашния ви любим постоянно да е с вас и планирате да го водите на фамилните ви почивки, не е зле да вземете под внимание обстоятелството, че мъжките котки стават много по-едри и тежки от женските.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР