Решили сте да се погрижите за немския си език или

...
Решили сте да се погрижите за немския си език или
Коментари Харесай

11 съвета за изучаване и поддържане на нивото на немски език в комфорта на дома

Решили сте да се погрижите за немския си език или пък желаете да започнете проучването му постепенно и последователно? Първото нещо, което можете да извършите е да се облечете, да излезете от у дома и да разговаряте с чужденци или в случай че нямате подобаващата среда за това, можете да се запишете на езиков курс, само че и в случай че това през днешния ден Ви звучи като непостижима задача и желаете ученето да е от комфорта на дома Ви, не се безпокойте имаме идеални оферти, с които можете да осъществите тази си цел без да се постанова да напускате удобния си и комфортен дом.

Тук може би някой от Вас би възразил: “Как по този начин!? В комфорта на дома, в никакъв случай не можеш да се съсредоточиш и образованието да е дейно. ” Да, разбираме и Вашата позиция, само че в действителност проучването на немски език вкъщи има своите преимущества, както всяка една среда за образование. Комфортът на дома Ви ще Ви разреши от една страна да зададете собствен личен график и да учите, когато имате време да се посветите на това си занятие, а въпреки това въпросното отделено време ще е съобразено с моментите, в които сте фокусирани и съответни да запомняте. Също по този начин Ви разрешава да работите със лично движение, т.е. да ускорявате темпото през частите, които към този момент разбирате и знаете, и надлежно да отделяте в допълнение време на по-трудните за схващане.

Такъв вид образование би Ви допаднало изключително в случай че сте срамежливи или се чувствате неловко, когато да вземем за пример не съумеете да се справите от първия път с произношението на дадена дума или израз. В комфорта на дома ще можете да практикувате произношението свободно, т.е. ще можете да пробвате до безспир, до момента в който не изговорите вярно дадената дума или израз, тъй че продължете напред и се пробвайте да произнесете das Eichhörnchen толкоз пъти, колкото е належащо!

Допълнителен плюс е, че имате опцията да приспособите образованието си към това, което работи най-добре за Вас: запомняне с флашкарти или не!? Зависи единствено и само от Вас самите.

Май към този момент виждате по какъв начин задачата Ви да учите език от комфорта на дома е осъществима, а? Предлагамe Ви да разгледате в идващите редове листата от препоръки и принадлежности, от които ще можете да се възползвате по време на образованието си по немски език във всяко едно равнище, до момента в който се отпускате в комфорта на личния си дом.

1. Опитайте безвъзмездни “онлайн ” уроци

Запомнете, че в днешно време интернетът е Ваш другар. Независимо дали ни харесва или не, живеем в цифрова ера. Интернетът е море от скъпи запаси, които са налични за Вас. Не забравяйте да се възползвате от това, което има там, тъй като то може единствено да Ви подкрепи.

Можете елементарно да научите съществени неща, да упражните междинни познания или да усъвършенствате уменията си като употребявате подкасти, изтеглите уроци или пък намерите работни листове с извършения.

Редица колежи и университети са разгласили образователните си стратегии и уроци на своите уеб страници. Където и да потърсите постоянно ще намерите запаси, отдадени на проучването на немски език, тъй че потърсете и ще намерите много потребни и безвъзмездни материали, които ще са Ви от изгода за образованието.

2. Посетете Вашата локална библиотека

Спомняте ли си библиотеките? Знаете ли, тези места с всички книги, които можете да вземете гратис? С навлизането в цифровия свят, в последно време забравихме за множеството лавици с книги на едно място. Вероятно и там може да се измъкнете с пуловери в уютната читалня и да се заровите в някоя забавна книга на немски език, с която да упражните четене с схващане, или както го назовават германците das Leseverstehen.

Повече от евентуално е локалната библиотека да разполага с подборка от книги за учащите се по немски език като учебници, работни книги и аудиокниги на CD, които ще можете да вземете у дома. Също по този начин доста библиотеки през днешния ден имат онлайн запаси, където можете да заемате електронни книги и аудиокниги.

3. Онлайн другарство

Нямате другар, с който можете да практикувате немски език? Обърнете се към Интернет. Използвайки уеб сайтове като MyLanguageExchange.com, можете да намерите и други сходни, където има много искащи да практикуват какъвто и да е непознат език, който учат.

Настанете се комфортно, вземете преносимия компютър си или телефона и се свържете с другари в чат, с които да практикувате писмените си умения по немски език, или другари, с които можете да говорите с видео чат, с цел да практикувате разговорния си немски.

4. Използвайте приложения за проучване на немски език и онлайн принадлежности

Има доста страхотни приложения и принадлежности, налични онлайн, които са ориентирани особено към тези, които учат немски език. Различни приложения оферират да научите елементарно и забавно под формата на игра без да се натоварвате нови думи, до момента в който комфортно сте се разположили на обичаното си кресло вкъщи след натоварения работен ден.

Други пък дават опцията да се упражнявате с разнообразни типове флаш карти. Флаш картите се употребяват при ученето на нови думи, изрази, термини и обстоятелства. От едната страна е написан въпрос, а от другата е неговият отговор. Мисля, че е време да се позабавлявате и да тествате какъв брой думи и изрази сте запомнили на немски език.

Друг потребен онлайн инструмент е онлайн речникът, с който във всеки един миг ще можете да ревизирате смисъла на дадена дума. Например Duden е моят онлайн речник, който ми е подръка, когато желая да ревизира или да сверя смисъла на дадена дума.

Тези принадлежности не са единствено нови, занимателни способи за учене, те са също по този начин комфортни и Ви разрешават да се учите в придвижване с мобилното си устройство. Гарантирам Ви, че има приложение за всяка потребност и всеки вид устройство.

5. Гледайте немски телевизионни излъчвания и филми

Кой не обича да се настани комфортно в комфорта на дома си и да гледа филми или обичано телевизионно предаване? А какво по-хубаво от това да съчетаеш потребното с приятното. Гледайки немска телевизонна стратегия или филм на комфортния диван вкъщи, освен Ви доставя комфорт и наслаждение, а и Ви подготвя към насърчаване на слушането с схващане, по този начин нареченият на немски език das Hörverstehen.

В интернет можете да откриете съществени и обществени немски телевизионни стратегии като “Das Erste ”, които оферират директно и архивирано предаване на техните стратегии. Първоначално може да откриете, че е по-удобно и елементарно да гледате стратегии и филми, които са със надписи като употребявате услуги като Netflix или Amazon.

Интернет пространството може да Ви предложи с изключение на немски телевизионни стратегии, които да гледате директно, също по този начин и фантастични немски филми. Аз персонално Ви предлагам “Run Lola Run ” на режисьора Том Тиквер, с присъединяване на Франка Потенте. Във кино лентата червенокосата Лола схваща, че разполага единствено с двадесет минути, с цел да избави приятеля си Мани. За това време би трябвало да откри 100 000 марки. Следват три разновидността на продължението.

Също по този начин филмът “Das Leben der Anderen “ ( “The lives of others ” ; Животът на другите ” ) от 2006 година, спечелил няколко кино награди, чийто сюжет се развива в последните години на Източна Германия и по-конкретно сниман е в Берлин.

Носител е на Оскар за най-хубав задграничен филм през 2006 година, а режисьор и сценарист на кино лентата е Флориан Хенкел Фон Донерсмарк. След като се почувствате удобно и имате известна убеденост, пробвайте се да гледате немските телевизионни излъчвания и филми без надписи. И като стана дума за излъчвания, в случай че харесвате телевизионни излъчвания с закононарушения и мистерии, Ви предлагам да гледате „ Tatort “. Ако пък обичате повече комедия и политика, пробвайте да гледате „ heute Show “, версията на Германия на американското „ The Daily Show “.

6. Четете на немски - доста!

Почти всеки немски вестник или списание е онлайн през днешния ден. Опитайте да четете изявленията на списания като “Der Spiegel ” или вестници като “Die Welt ”. Ако предпочитате книги, пробвайте Project Gutenberg за евакуиране на електронни книги от типичен немски текстове. Онлайн библиотеката има цялостен раздел от книги на Йохан Волфганг декор Гьоте и даже Шекспир!

Не забравяйте и блоговете! Независимо дали сте хранителен експерт, медницински специалит, фен на спорт или вашите ползи са ориентирани в друга област, в интернет има блогове по ползи, които можете да ревизирате. Използвайки уебсайт като Bloglovin можете да следите блогове по тематики, които Ви интересуват, също имате опцията и да филтрирате резултатите в немски блогове.

7. Хип-хоп на немски език

Феновете на инструменталната музика може да желаят да пропуснат този съвет. Предпочитате поп? Или може би сте почитател на метъл или различен музикален жанр? Без значение каква музика харесвате, има еквивалент на немски език. Използвайки YouTube, Spotify или даже непосредствено от уебсайтовете на музикантите, можете елементарно да получите достъп до музика на немски език, също по този начин можете да слушате немско радио онлайн, с цел да откриете музиката, която Ви харесва.

Ако не знаете от кое място да започнете, ето някои немски групи и реализатори, които евентуално ще харесате, да вземем за пример хевиметълът на Rammstein, неповторимият рап нa Bushido, рап–поп звученето на Falco и сензитивният поп на Nena са добре познати в международен мащаб.

Закачливата мелодия, която остава в мозъка Ви е превъзходен метод да научите немски език. Само не забравяйте да отделите време. Слушайки ария единствено един път може да е мъчно да разберете всяка дума, която се пее, само че имайте поради, че поп музиката нормално има вокали, които са най-лесни за следване.

8. Следвайте обичаните си звезди в обществените мрежи

Сега, когато сте намерили някои обичани немски артисти, телевизионни излъчвания, създатели и музиканти, пробвайте да ги следите в уеб страници или в обществените мрежи като Фейсбук и Twitter! Следенето на хора в обществените мрежи е превъзходен метод да видите по какъв начин локалните германци в действителност пишат и приказват на немски език.

Ако употребявате Twitter, използвайте разширеното търсене на уеб страницата, с цел да филтрирате единствено немски резултати или включете „ lang: de “ в думите си за търсене. Използването на обществени медии също е превъзходен метод да обогатите речника си. Нямам подозрение, че ще научите някои страхотни жаргони и небрежни, всекидневни думи.

Ако се чувствате изключително смели, можете даже да опитате да оставите коментар auf Deutsch или да разговаряте с други почитатели. Може би, в случай че имате шанс, даже ще получите отговор!

9. Яжте вкусна немска храна

Това е един съвет и способ, който даже няма да го почувства като учене - и всичко, което би трябвало да извършите, е да се преместите в кухнята!

Das Jägerschnitzel, die Spätzle и der Apfelstrudel не са единствено вкусни лакомства. Те също могат да бъдат просветителни. Намерете апетитната рецепта от уеб страници като ChefKoch.de или непосредствено предаване, в което немски звезди готвачи като Алфонс Шубек и готвачът на немския народен футболен тим Холгер Стромберг, подготвят неповторими немски ястия.

След като откриете ястието, което подхранва апетита Ви, преведете рецептата и разбийте резултатите в личната си кухня. Подредете масата в характерен немски жанр, придвижите немската просвета за една вечер вкъщи, поканете Вашето семейство или другари, а те несъмнено ще Ви благодарят по-късно - в случай че приемем, че сте подготвени да споделите вкусотията, която ще измайсторите до момента в който учите немски език!

10. Немски езиков курс

Може би предпочитате по-строг и не толкоз еластичен метод. Ако имате предпочитание образованието Ви да протича по общоприет метод с учител и по образователна система, то курсовете може да са подобаващият избор за Вас.

Сега не се тормозете - курсовете към момента могат да Ви държат вкъщи!

Все повече езикови учебни заведения стартират да създават и оферират курсове за разнообразни равнища на притежаване на немски език, които могат да се преподават онлайн. Много от тези курсове оферират мнения от профилирани преподаватели, които могат да Ви обяснят неща, които не можете да разберете сами и да Ви предлагат области, върху които да се концентрирайте, с цел да подобрите немския си език.

11. Упоритост

И финален, само че не незначителен съвет, който ще работи в допълнение към всеки един от посочените нагоре, е точно - Бъдете настойчиви!

Изучаването на немски вкъщи може да Ви предложи и даде доста улеснения, само че въпреки всичко изисква доста неизменност и твърдоглав труд. Както гласи поговорката: Използвайте го или ще го изгубите! Не забравяйте да упражнявате постоянно и да се обучавате посредством повтаряне. Когато се съмнявате, повторете, повторете, повторете.

Ето по какъв начин можете да учите и развивате немския си език в удобна среда посредством занимания и удоволствия, които може да Ви даде единствено Вашият дом!

Инфо: intellect.bg

Източник: novini247.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР