Решил човекът, върнал се, какво повече да коментирам. Хиляди пасажери

...
Решил човекът, върнал се, какво повече да коментирам. Хиляди пасажери
Коментари Харесай

Борисов за Божков: Решил човекът, върнал се, какво повече да коментирам

" Решил индивидът, върнал се, какво повече да разясня. Хиляди пасажери идват и се връщат. Това го коментирахме няколко години поред. Ние сме дали показания, обяснили сме всичко ", разяснява водачът на ГЕРБ Бойко Борисов след завръщането на Васил Божков в страната, заяви Българска национална телевизия.

 

Във връзка с идните локални избори Борисов съобщи, че на доста места претендентите за кметове ще бъдат същите, като засяга кметът на Враца Калин Каменов.

 

" Притеснително е това, което става с горивата. Без никакво съображение спекулативно във времето когато хората пътуват най-вече стартират да се подвигат изненадващо цените с по 30-40-50 стотинки ", добави Борисов.

 

Вчера предприемачът Васил Божков дойде в София, той беше арестуван на Летище София и отведен в следствения арест на „ Г.М. Димитров ”, а по-късно и прегледан в Министерство на вътрешните работи болница. Той обаче не е поискал обстойни прегледи, по тази причина процедурата там е завършила бързо.

 

След прегледа бе отведен при следовател, който му връчи обвинявания по 3 каузи. Междувременно от прокуратурата оповестиха, че предприемачът е арестуван за до 72 часа. Той ще бъде разпитан като обвинен и може да даде пояснения. Ще му желаят непрекъснат арест.

 

В Софийската градска прокуратура са му били повдигнати обвинявания. Той е запазил безмълвие при разпитите. Става въпрос за възможни закононарушения, свързани с убийства и с атентата против Алексей Петров през 2015 година.

 

Все още не е ясно каква мярка ще му бъде наложена.

 

Васил Божков към момента не е дал пояснения пред проверяващите, към този момент се възползва от правото си да не дава показания. Това съобщи нощес юристът му Георги Гатев.

 

Предявени са обвинявания и по двете каузи, които се водят против предприемача.

 

" Сега му предявиха постановленията за привличане като обвинен, по едно от делата, което го назоваваме престъпно, другото е по отношение на хазарта. И по двете се води като началник на ОПГ, само че има и други обвинявания ", каза Георги Гатев.

 

„ В момента единствено му предявиха постановленията за привличане като обвинен. По едно от делата, което го назоваваме престъпно - там са случаите с престъпните престъпения, и другото е по отношение на хазарта. ”, съобщи Георги Гатев.

 

„ Колегите дадоха обещание, че още на следващия ден ще се опита да внесат делата за разглеждане в правосъдно съвещание с оглед установяване на мярка ”, сподели юрист Гатев.

 

„ По принцип не дава пояснение. Възползвал правото в този момент да не дава пояснение, само че в по-късен стадий самият той ще реши дали да даде, или не ”, заяви Гатев.

 

Мярката за неотклонение на Божков остава 72 часа, като още утре прокуратурата ще се опита да внесе делата за разглеждане в съда, с цел да се дефинира мярка на неотклонение.

 

 


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР