Реши се проблемът с българските шофьори на камиони, блокирани на

...
Реши се проблемът с българските шофьори на камиони, блокирани на
Коментари Харесай

Тръгна първият конвой от блокираните български тирове

Реши се казусът с българските водачи на камиони, блокирани на италианско-словенската граница. Още нощес към България потеглиха първите 25 камиона под ескорт. На ексклузивен брифинг в транспортното министерсво в неделя вечерта министър Росен Желязков даде обещание това да е първият от няколко конвоя с блокирани български тирове, в това число и тези, които са блокирани навътре в Италия покрай Венеция.

Транспортното министерство разгласи и денонощен телефон, за връзка със ситуационния център. Може да се свържете с него на телефон 02/ 9482404.

„ Към момента няма проекти за изпращане на аероплан, който да прибира наши съграждани от чужбина. Такава опция ще се преценя според от обстановката в съответната страна “. Това изясни в ефира на Нова телевизия зам.-министърът на въшните работи Петко Дойков.

„ Ситуацията в Европа продължава да бъде извънредно динамична и комплицирана. Редица страни афишират изключително състояние или вкарват по-строги правила за напредване. От тази заран Германия затваря своите граници с Франция, Швейцария и Австрия. Имаме няколко сполучливи случая на наши съграждани, които са се върнали у нас. Те ми дават вярата, че системата работи добре “, разясни Дойков.

По думите му, обстановката се трансформира доста бързо. Той напомни, че от нощес Сърбия също разгласи изключително състояние, като няма да позволява непознати жители на своя територия. Заместник-министър Дойков прикани българите да не пътуват в чужбина, в случай че не е е необходимо.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР