Решенията на Столичния общински съвет в подкрепа на Украйна -

...
Решенията на Столичния общински съвет в подкрепа на Украйна -
Коментари Харесай

Областният управител на София върна решението на СОС за Герои на Украйна

Решенията на Столичния общински съвет в поддръжка на Украйна - да се именува алея пред съветското посолство " Героите на Украйна ", площад две директни по-надолу - " Борис Немцов ", и да се сложи украинското знаме на постройката на общината са незаконосъобразни.

Това смята регионалният шеф на столицата Иван Кючуков от " ИТН ". Той връща тези решения на СОС за преразглеждане.

Кючуков не разяснява тъкмо какви са законовите несъотвествия на трите решения, които общинските съветници одобриха на последното си съвещание. Но отбелязва, че е получил " стотици сигнали от жители " против тях.

Моментално имаше и положителна реакция на решението му от страна на регионалните съветници на Българска социалистическа партия, които бяха срещу тези решения. Според тях позицията на Кючуков е " рационална и национално виновна ". Социалистите бяха първите, които внесоха тъжби против всяко от решенията до регионалната администрация.

" Доволен съм, че регионалният шеф на София град удостовери нашата справедливост и регистрира позволените основни нарушавания на материалноправните разпореждания на законите, които водят до изцяло опорочаване на въпросните актове ", изясни Иван Таков от левицата.
Какво тъкмо реши СОС?
Първоначалната концепция бе да се последва образеца на доста европейски градове и да се прекръсти улицата пред съветското посолство в София с уместно украинско име - да вземем за пример " Героите на Украйна ".

В последна сметка общинските съветници от ГЕРБ и " Демократична България ", другояче без общ език в дребния парламент, предложиха различен вид - да се кръсти озелененото пространство сред бул. " Драган Цанков ", ул. " Незабравка " и ул. " Никола Мирчев " в регион " Изгрев " - пред посолството - с името алея " Героите на Украйна ".

Второто предложение бе друго безименно озеленено пространство - две директни след посолството, пред един от входовете на метростанция " Жолио Кюри ", пък да стане площад " Борис Немцов " - на името на убития съветски опозиционер.

А третото решение бе на постройката на Столична община на " Московска " 33 да бъде сложено украинско знаме - до момента в който войната на московския деспот в Украйна завърши.

Това раздели общинският съвет по нов метод - ГЕРБ и Демократична България гласоподаваха " за ", а Българска социалистическа партия и Вътрешна македонска революционна организация бяха срещу.

Връщането на решението от страна на регионалния шеф значи, че общинските съветници би трябвало да прегледат решенията и да отстранят законовите несъответствия, в случай че открият такива. Иначе решенията могат да бъда обжалвани и в административен съд.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР