Решенията, които правителството взима по отношение на зеления сертификат и

...
Решенията, които правителството взима по отношение на зеления сертификат и
Коментари Харесай

Шефът на здравната комисия в НС: Ако няма риск за здравето, на 20 март ще бъдат отменени всички мерки у нас

Решенията, които държавното управление взима във връзка с зеления документ и ограничаващите ограничения, стъпват върху последните данни. През последната седмица следим понижаване на новооткритите случаи, стабилизиране и лек отлив на пациенти на интензивни кревати. Предвид обстановката в другите страни, които предхождат като информация България, защото Омикрон рецесията стартира от Западна Европа в посока Изток, считаме, че имаме данни да допускаме, че в идващия месец няма да имаме потребност от толкоз рестриктивни ограничения. Това сподели в предаването " Още от деня " ръководителят на здравната комисия в Народно събрание доктор Антон Тонев във връзка новината, че от 20 март ще бъдат отстранени зелените документи у нас.

Д-р Тонев посочи, че тази дата ще бъде предшествана от две други дати - 24 февруари и 5 март, в които ще има последователно разхлабване на ограничения.



" Във всеки едни миг ще вършим преценка дали тези ограничения няма въпреки всичко да върнат риска за нашето здраве. При липса на такава информация, самоуверено вървим към 20 март, когато ще бъдат анулирани всички въведени ограничения на територията на България ", сподели ръководителят на здравната комисия.

Решението е взето, откакто е сметнато, че сме прескочили пика на Омикрон вълната и има понижаване както на случаите, по този начин и на опасността за живота на българските жители

Д-р Тонев посочи, че изискванията за пътешестване в чужбина ще са строго самостоятелни според от страната, която посещаваме. Няма централно решение за отпадане на зеления документ.

Той предвижда също, че коронавирус евентуално ще стартира да се популяризира като грип.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР