Решението за удължаването на действието на бюджета е лошо, защото

...
Решението за удължаването на действието на бюджета е лошо, защото
Коментари Харесай

Напрежението ескалира! Искат национална стачка и среща с Радев: На 11 ноември ще е страшно

Решението за удължаването на действието на бюджета е неприятно, тъй като редица действия остават недофинансирани. Това сподели президентът на КТ „ Подкрепа “ Димитър Манолов, който откри интернационална конференция със синдикатите от Западните Балкани, заяви БНР.

Минималната работна заплата може да се усили с акт на държавното управление, само че това няма по какъв начин да се финансира без актуализация на бюджета, сподели синдикалистът и предвижда, че профсъюзите няма да се лимитират до плануваното протестно шествие за 11 ноември и ще последват протестни стачки.

„ От протестни стачки зависи по какъв начин ще протече диалога в случай че подобен изобщо ще има, с кого ще го водим, това също е огромен проблем, тъй като се вижда политически блян към рушене на държавността. Ако няма държавно управление, ни чака служебно държавно управление с лимитирани пълномощия. Ще преговаряме с който ни е насреща. Ще преговаряме с президента, явно “, съобщи Манолов.

Той изясни, че по тази причина синдикатите са поискали среща с президента Радев, само че провеждането ѝ се бави поради провеждащите се политически съвещания.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР