Решението за шеф на парламента ще се вземе на председателски

...
Решението за шеф на парламента ще се вземе на председателски
Коментари Харесай

Людмила Илиева: Не виждаме причина да подкрепим ГЕРБ

Решението за началник на Народното събрание ще се вземе на председателски съвет

След днешния провал в Народното събрание „ Демократична България “ предложи да бъдат определени двама ръководители на Народното събрание, които да работят на ротационен принцип. 

„ Ситуацията е такава и всички ние в една или друга степен сме съдействали за нея.  Важно е, когато се даде една дума, тя да бъде удържана. Предложението ни е сред първите двама, които са получили най-голямо доверие от националното посланичество, да има ротация в заемането на поста ръководител на Народно събрание. Ние даваме рамката, а наличието – да се отпуши обстановката, в която сме сега “, разяснява депутатът от ДБ Людмила Илиева в студиото на „ Денят ON AIR “.

Преди започването на работата на депутатите следва председателски съвет, на който предлагането ще бъде разисквано. Илиева въпреки всичко акцентира, че Демократична България няма да поддържа държавно управление на ГЕРБ, макар че Борисов одобри предлагането за ротационно председателство на Народно събрание.  

„ Не виждаме причина да подкрепим ГЕРБ. Видяхме по какъв начин гневът е явен от това, че не беше подсилен техният претендент за ръководител. Това ги предизвика да кажат тежки думи. Не може да упрекваш евентуалните хора, които очакваш да те поддържат, в 100 гряха. От ГЕРБ са в цялостна изолираност, към тях има хигиеничен кордон, даже негласният им сътрудник Движение за права и свободи напусна “, съобщи Илиева пред Bulgaria ON AIR. 

Тя посочи, че ще гласоподават „ за “ кандидатурата на Росен Желязков, в случай че ГЕРБ поддържа номинацията на „ Продължаваме промяната “ – Никола Минчев, подкрепена от Демократична България.

„ Нашето предложение е добра изходна позиция. Нормално е всяка от политическите сили да желае да се наложи, имаше повече страсти в сравнение с трябваше„, добави депутатът от Демократична България.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР