Решението за приемане на България и Румъния в шенгенското пространство

...
Решението за приемане на България и Румъния в шенгенското пространство
Коментари Харесай

България е член на Шенген по въздух и море

Решението за приемане на България и Румъния в шенгенското пространство по въздушни и морски граници публично влезе в действие.

Така инспекциите на лица на вътрешните въздушни и морски граници за България и Румъния се отстраняват. Започват да се ползват наредбите на достиженията на правото от Шенген за България и за Румъния както посред им, по този начин и в връзките им останалите страни в шенгенското пространство.

„ Съветът ще се стреми да вземе решение за унищожаване на инспекциите на лица на вътрешните сухопътни граници ”, се показва още в решението от 30 декември 2023 година Това би трябвало да се случи с единогласие.

Хващахме мигранти в цистерни с асфалт или са увити с фолио, или са в специфични тайници, сподели шефът на Главна дирекция „ Гранична полиция “

„ Всички полети, които са за страни от Шенген, се трансформират за нас във вътрешни полети. Няма да има граничен надзор на тях. Остават инспекциите за авиационна сигурност . Влизайки в зоната на летището, ще бъде проверяван багажът за неразрешени предмети, движимости и взривни субстанции “, изясни в предаването „ Тази събота и неделя “ шефът на Главна дирекция „ Гранична полиция “ Антон Златанов.

Това не значи, че не би трябвало да се носи паспорт и персонални карти . Документът за идентичност би трябвало да върви дружно със самолетния билет. Проверява се минимум на две места, с цел да се откри дали билетът и персоналните документи подхождат “, акцентира той.

Там, където няма да се прави наложителен граничен надзор, прекосяваме към компенсиращи ограничения – по разбор на риска, рискови профили, лица с рисково държание. Всяка седмица тези профили се обновяват . Дава се информация преди промяната. Има рискови профили, които са по-дългосрочни. Това лица с подправена идентичност или са облечени прекомерно дебело за лятно време, или възрастни с дете, което се дърпа от тях, или хора със необичайно държание, хора, които се оглеждат и оставят багажа си на избрани места “, посочи шефът на „ Гранична полиция “.

Ако вземем корабче от Русе и отидем до Виена, това ще бъде прекосяване на сухопътна граница. Приемането на България по вода в Шенген визира единствено морските граници “, посочи в „ Тази заран “ Ивайло Калфин, някогашен министър на външните работи и сегашен изпълнителен шеф на Европейската фондация за възстановяване на изискванията на живот и труд

Ако летите за Ларнака, Лондон, Манчестър, Тел Авив и Ереван, би трябвало да ползвате изходи от 4 до 7 на Терминал 1

След 31 март ще настъпят промени и във връзка с пасажерските и търговски кораби, идващи у нас. Пасажерите на кораби, които идват от Шенгенска страна няма подлежат на гранична инспекция. Корабите от трети страни ще би трябвало да дебаркират на пасажерските терминали по българското Черноморско крайбрежие, които се намират в Бургас, Варна и Несебър.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР