Решението за повдигане на обвинение срещу настоящия премиер на Чехия

...
Решението за повдигане на обвинение срещу настоящия премиер на Чехия
Коментари Харесай

Съдебната власт в Чехия отново иска премахването на имунитета на Бабиш

Решението за покачване на обвиняване против сегашния министър председател на Чехия Андрей Бабиш по по този начин наречената спекулация " Щъркелово гнездо " беше отсрочено.

Причината за това е, че имунитетът на 67-годишния министър председател беше възобновен след парламентарните избори при започване на октомври .

Прокуратурата още веднъж ще изиска премахването на отбраната от правосъдно гонене на политика, заяви през днешния ден неин представител.

Но това може да се случи най-рано след първото съвещание на новата Камара на депутатите на 8 ноември . Аферата е обвързвана с хипотетични злоупотреби със дотация от Европейски Съюз за милиони евро, свързани с ваканционното населено място " Щъркелово гнездо ".

Парите в действителност са били предопределени за дребни и междинни бизнесмени. Мултимилиардерът Бабиш обаче е създател на бизнес империя с повече от 200 компании . Той неведнъж акцентира, че дотацията към този момент е погасена. Разследването продължава към този момент към шест години.

Опозицията, формирана от либерали и консерватори, завоюва болшинство със 108 от 200 места в Камарата на депутатите на парламентарните избори при започване на октомври. Популистката партия АНО на Бабиш завоюва 72 места.

Преговорите за сформиране на ново държавно управление бяха засенчени от терзания за здравето на президента Милош Земан, който е на лекуване в болница от седмица и половина. Държавният глава дава мандата за съставяне на държавно управление.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР