Решението за плащане на всички енергоизточници в рубли крие много

...
Решението за плащане на всички енергоизточници в рубли крие много
Коментари Харесай

Нейнски: Митрофанова трябва да бъде обявена за персона нон-грата

Решението за заплащане на всички енергоизточници в рубли крие доста неясноти. Например не е ясно на какъв курс ще се заплащат. Курсът на Руската централна банка не е реален. Това е метод да се вдигне изкуствено курса на рублата, тъй като той е в свободно рухване.

Това съобщи Милен Керемедчиев, някогашен зам.-министър на външните работи, в студиото на утринния блок на Нова телевизия.

По думите му в договорите сред Русия и другите страни за доставки на енергоизточници е упоменато посредством уговорка в каква валута ще са разплащанията и тя не е рубла.

Бившият външен министър Надежда Нейнски разяснява изявленията на съветския дипломат, че не може български служители да се изричат за съветския дипломат: “Г-жа Митрофанова отхвърли да отиде на среща в Министерство на външните работи, каквато е нормалната процедура в тези обстановки. Тя се държи по възмутителен метод за един дипломат. Тя се прави, че не схваща, че министър председателят на България е определен от българския народ, а тя е служител, назначен от президента на РФ”. Нейнски сподели, че Митрофанова нарушава Женевската спогодба, тъй като демонстрира пренебрежение към страната, в която се намира.

Според някогашния външен министър Митрофанова “нарочно предизвика с това поведение”: “Тя би трябвало да бъде оповестена за личност нон-грата, само че това би трябвало да бъде съпроводено с доста смели решения - България да даде военна помощ на Украйна. Ние би трябвало да желаяме съдружници да пазят небето ни”.

Керемедчиев изрази мнение, че дипломат Митрофанова е “добре отракан дипломат” като дейностите ѝ са добре премислени: “Единствено съветските посланици в България си разрешават подобен речник. Това значи, че Митрофанова си разрешава да води хибридна война тук”.

По думите му в държавното управление ни няма задоволително храброст да изгони съветския дипломат.

“Нищо чудно на следващия ден да кажат, че и нас би трябвало да освободят поради тези русофили, които не са съгласни с политиката на правителството”, безапелационна беше Нейнски.

И двамата показаха мнение, че купувайки горива от Русия, страната ни на процедура финансира войната.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР