Решението за освобождаването на главния прокурор Иван Гешев е безпрецедентно,

...
Решението за освобождаването на главния прокурор Иван Гешев е безпрецедентно,
Коментари Харесай

Атанас Славов: Остраняването на Гешев на практика е необжалваемо

Решението за освобождението на основния прокурор Иван Гешев е невиждано, до момента не е вземано такова. Процедурата, въпреки с въпросителни, които бяха изказвани първоначално – проработи. Имаме решение над минималния, дължим по закон брой гласове. Това разяснява след съвещанието на съвета правосъдният министър Атанас Славов.

Славов акцентира, че на ход в този момент е президентът. „ Той няма период, в който да издаде указа. Самата процедура допуска бързо изговаряне на президента. Няма конституционни и законови спънки за това изговаряне в рационален период ”, акцентира правосъдният министър.

Той напомни, че претекстовете на Висшия правосъден съвет са ясни, като са показани в границите на най-дългото съвещание на съвета. „ Има задоволително учредения, които да обосноват освобождението на Иван Гешев от длъжността основен прокурор ”, добави Славов.

Славов уточни, че решението на Висш съдебен съвет не може да бъде обжалвано независимо. „ Финалният акт е указът на президента. Указът предстои на парламентарен надзор. Но на практика процедурата за мен е необжалваема ”, сподели още министърът на правораздаването.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР