Решението ще бъде прието на писмена процедура утре сутринта, след

...
Решението ще бъде прието на писмена процедура утре сутринта, след
Коментари Харесай

Зелена светлина за шестия пакет санкции на ЕС срещу Русия, отпада руският патриарх Кирил

Решението ще бъде признато на писмена процедура на следващия ден сутринта, след което ще бъде оповестено незабавно в Официалния вестник на Европейски Съюз и ще влезе в действие неотложно. България ще получи пролонгация до края на 2024-та година, както разгласи на Европейския съвет министър председателят Кирил Петков.

Очаква се днешното решение да постави завършек на траялата близо един месец опозиция против санкционния пакет. Най-сериозно опълчване имаше на петролното ембарго против Русия от страна на Унгария. Ембаргото се очакваше да бъде наложено до края на годината.

Този проблем отпадна, откакто министър председателят Виктор Орбан получи пролонгация заради огромната взаимозависимост на страната си от съветския петрол, а по-късно и гаранции при положение на прекъсване на неговото подаване по петролопровода „ Дружба “.

Оказа се обаче, че за Унгария петролът не е единственият препъникамък, откакто през вчерашния ден непрекъснатият представител на страната в Европейски Съюз изиска от санкционния лист да бъде изваден съветският патриарх Кирил. Това искане бе задоволено през днешния ден на съвещанието на посланиците в Люксембург.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР