Решението на Върховния административен съд е окончателно и не подлежи

...
Решението на Върховния административен съд е окончателно и не подлежи
Коментари Харесай

Христо Бардуков остава кмет на село Зидарово след решение на ВАС

Решението на Върховния административен съд е дефинитивно и не предстои на обжалване

Върховният административен съд анулира дефинитивно решението на Бургаския административен, с което Христо Бардуков бе отхвърлен от длъжността кмет на созополското село Зидарово. Така Бардуков се връща на поста и ще изкара целия си мандат до 2027 година

Причината първичното решение да бъде анулирано се крие в няколко неправилни извода, които БАС е направил в хода на делото. Такава е да вземем за пример хипотезата, че съществуването на ремонти в протоколите на СИК е оказала въздействие върху изборния развой. Върховен административен съд заключва, че поправките върху протокола на Избирателна секция 13 /ИС13/ били осъществени по реда на член 445 ал.5 от ИК, а не по реда на член 441 от същия и представлявали премахване на в действителност неточности, открити от ОИК.



Неправилно съдът се позовал на разказани в протокола особени отзиви, макар неналичието на претекстове към тях. Жалбоподателите са поискали анулация на правосъдното решение. Претендира се отсъждане на разходи, съгласно показани описи от двамата касационни жалбоподатели.



В съответното произвеждане липсват още учредения, които да доведат до извод, че откритите в процеса на правосъдна инспекция нарушавания в работата на съответната секционна изборна комисия не биха могли да доведат до смяна в изборния резултат за кмет на обитаемото място, се показва в претекстовете на съда.

Ето какво сподели самият Христо Бардуков късно нощес по тематиката:

Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР