Решението на Русия значително да съкрати персонала на американските дипломатически

...
Решението на Русия значително да съкрати персонала на американските дипломатически
Коментари Харесай

Накъде води руско-американският дипломатически конфликт?

Решението на Русия доста да редуцира личния състав на американските дипломатически задачи поставя завършек на всички очаквания за ново рестартиране на връзките сред Вашингтон и Москва в най-близко бъдеще. Нещо повече, то може да открие нов, цялостен с неясноти интервал на съревнование сред двете страни.

Кремъл: Вашингтон има думата да реши кои свои чиновници да върне от Русия

Президентът на Русия Владимир Путин бе сметнал, че в случай че Доналд Тръмп завоюва президентските избори в Съединени американски щати, ще може да се изградят напълно разнообразни двустранни връзки. По всичко проличава, че Путин се е излъгал. Разчитайки на недвусмислените сигнали от предизборния щаб на Тръмп, че рестартиране на двустранните връзки е допустимо, даже желателно, Москва се намеси в американската изборна акция по невиждан метод, както настояват тайните служби на Съединени американски щати.

Путин гони стотици американски дипломати от Русия

В момента се проверява какъв брой надалеч е стигнала Русия в поддръжката за Тръмп по време на изборната акция. Това естествено е значим миг на фона на влошаващите се дипломатически връзки. Русия естествено отхвърля всичко, само че Кремъл очевидно свързваше огромни очаквания с новия " политически отстъпник " в Белия дом.

Тръмп ще подпише законопроекта за наказания против Русия

Москва се надяваше на смяна в политическия климат - на такава атмосфера във Вашингтон, в която да стане допустима анулацията на доста от западните наказания, наложени след анексията на Крим. Нещо повече, Русия би желала да подписа със Съединени американски щати договорка, вследствие на която Вашингтон да признае Москва за пълноправен дипломатически състезател, сътрудник в дейностите в горещи точки от рода на Сирия и като цяло в битката с тероризма, подбуден от радикалната ислямистка идеология.

Русия гони американски дипломати

Тези очаквания рухнаха. Русия наподобява е развила нереалистични упования по отношение на президента Тръмп. Как си го е представял Путин - като напорист съидейник или като политик и посланик лека категория, който елементарно може да бъде ръководен и манипулиран?

При всяко състояние намесата на Русия в американската вътрешна политика и следствието в тази връзка станаха спънка за възникването на каквито и да било нови връзки. Русия вероятно не бе схванала какъв брой остро ще реагира на дейностите й Конгресът, сметнала бе неналичието на паника по този мотив в лагера на Тръмп за преобладаваща позиция измежду последователите на президента на Капитолийския рид.

Съединени американски щати ускоряват глобите против Русия, Иран и Северна Корея

Какъв бе резултатът? Отношенията сред Вашингтон и Москва без друго не бяха положителни, а изгонването на дипломатите единствено удостоверява, че в обозримо бъдеще сигурно няма и да се подобрят.

Всичко това очевидно ще се отрази на украинската рецесия, спора в Сирия и т. н. Това значи, че Москва ще засилва осведомителната си акция и дейностите в киберпространството, ориентирани против Запада и изключително против дребните страни, чиито инфраструктури и политически системи наподобяват по-уязвими.

Юнкер упорства за ограничения по отношение на Съединени американски щати поради последните антируски наказания

Русия ще продължи да модернизира стратегическите си нуклеарни оръжия. Но Съединени американски щати също имат лични амбициозни проекти. Не бива прочее да отсъждаме, че се повтарят времената на студената война. Русия към този момент не е международна мощ, каквато бе Съветският съюз.

Но има за какво да сме загрижени. Идеологията на Кремъл - един тип властнически държавен капитализъм, наподобява привлекателна даже за политици от някои страни, членуващи в НАТО. Действията на Русия обаче са свързани с редица ограничавания. Едното е фактът, че с деструктивни способи надалеч не се стига. Дипломатическото въздействие изисква отдаденост и директна връзка.

Путин отхвърли да дава оценка за работата на Тръмп

Точно по тази причина да вземем за пример Русия си оставаше основен състезател в постигането на договорка с Иран - без значение от обтегнатите връзки на Москва с администрацията на Обама.

Всъщност решението на Русия да понижи личния състав на американските дипломатически институции е относително мека стъпка, сочеща, че Москва вероятно желае да подсигури на администрацията на Тръмп поле за маневри.

Зетят на Тръмп: Не съм имал неуместни контакти

Второ, неверната оценка за опциите на новата президентската администрация да стартира рестартиране е потребен урок за Москва. С отслабения Държавен департамент, с преобладаващите в Белия дом хора, правилни на Тръмп, само че с незначителен дипломатически опит, Съединени американски щати в очите на Москва наподобяват все по-непредсказуеми.

А както сподели първата студена война, това не е добре за никого. По тематиката Организация на обединените нации одобри позитивно постигнатото сред Съединени американски щати и Русия помирение в Сирия Путин: Тръмп взе поради причините на Русия за невмешателство в изборите в Съединени американски щати САЩ ускоряват глобите против Русия, Иран и Северна Корея
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР