Решението на Народното събрание за минималната работна заплата ще бъде

...
Решението на Народното събрание за минималната работна заплата ще бъде
Коментари Харесай

Работодатели са против решението за минималната работна заплата

Решението на Народното събрание за минималната работна заплата ще бъде атакувано пред Европейската комисия и Международната организация на труда, това заяви във Варна ръководителят на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил Велев, оповестява Българска национална телевизия.

Той твърди, че решението на Народното събрание не дава отговор на европейската инструкция за естествени работни заплати.

" Парламентът иззе функционалностите на Тристранния съвет и държавното управление ", сподели Васил Велев.

" За нас вярното решение е минималната работна заплата да бъде друга за разнообразни стопански действия. За някои от тях тя може да бъде и по-висока от закрепения размер сега, за други следва да бъде такава, каквато се договорят обществените сътрудници ", сподели ръководителят на АИКБ.

" Винаги сме казвали, че не желаем хората в България да получават минимални работни заплати. Те следва да са краткотраен инструмент за хора, които нямат подготовка или са в развой на преквалификация. Ние желаеме хората да получават почтени хонорари за труда си, да получават това, което са изработили и да се подтикват да покачват квалификацията си ", сподели основният секретар на АИКБ Милена Ангелова.

Според нея животът на минимална заплата не може да е цел за никого.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР