Решението на министъра на здравеопазването за спиране на плановия прием

...
Решението на министъра на здравеопазването за спиране на плановия прием
Коментари Харесай

ББА: Заповедта за спиране на плановия прием и плановите операции да бъде преразгледана



Решението на министъра на опазването на здравето за прекъсване на плановия банкет и плановите интервенции в лечебните заведения може да е по-опасно за пациентите от повода за взимането на това решение.

Това се споделя в позиция на Българската болнична асоциация, откъдето приканват заповедта да бъде преразгледана.

Мотивите - рискът от заразяване на пациентите с Covid-19 в лечебните заведения бил редуциран до най-малко и за доста от засегнатите от решението заболели лекуването или интервенцията са животоспасяващи.

" От една страна рискът от заразяване на пациентите в нашите лечебни заведения е редуциран до най-малко, тъй като контролът ни е мощно повишен ", показват от ББА и прибавят:

" От друга страна, не можем да оставим на назад във времето пациентите, които страдат от десетки други болести и чакат своето лекуване или интервенция. Тази неточност един път към този момент беше позволена при предходните талази и хиляди пациенти бяха оставени да чакат, без ясна вероятност по кое време ще могат да получат своето лекуване, в доста случаи – животоспасяващо ".

Сред претекстовете за решението плановият банкет да бъде спрян, беше посочено, че по този метод ще се освободят повече кревати за лекуване на Covid-19. От ББА напомнят, че леглата за лекуване на ковид са тъкмо избрани и те не могат да бъдат заети от пациенти с различен тип болести. Опасността на тях да бъдат настанени други пациенти не съществува.

От Българската Болнична Асоциация приканват заповедта да бъде преразгледана.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР