Решението на министъра на културата за статута на тепърва предстои,

...
Решението на министъра на културата за статута на тепърва предстои,
Коментари Харесай

МК: Решението на Минеков за статута на паметника на връх „Бузлуджа“ тепърва предстои

Решението на министъра на културата за статута на занапред следва, се споделя в конкретизиране на Министерството на културата по отношение на появили се, в които се цитира известие на Община Казанлък.

На 19 юли 2021 година в Министерството на културата се организира съвещание на Специализирания експертен съвет за запазване на недвижимите културни полезности (СЕСОНКЦ). На него е прегледано предложение за даване на статут на Дома монумент на връх „ Бузлуджа “, направено от шефа на Националния институт за недвижимо културно завещание – НИНКН.
 Бузлуджа към този момент е със статут на недвижима културна полезност с национално значение Бузлуджа към този момент е със статут на недвижима културна полезност с национално значение
Днес на експертен съвет към министъра на културата СЕСОНКЦ – Специализиран експертен съвет за запазване на недвижимите културни це...

Експертният съвет, на съображение на Закона за културното завещание и Правилника за устройството, организацията на работата и финансирането на СЕСОНКЦ, е взел решение да предложи на министъра на културата да издаде заповед за даване на статут на Дом монумент на връх „ Бузлуджа “, с подредба на архитектурно-строителна и художествена недвижима културна полезност от Ново време, с категория „ национално значение “ и с рекомендации за допълнение на режимите за запазване.

Предложението на Специализирания експертен съвет за запазване на недвижимите културни полезности към момента не е получено от министъра на културата.

Едва откакто то бъде получено и след приключване на 1 месец от публикуването на Уведомлението за обекта на страницата на МК, може да бъде издадена заповед за даване на статут от министъра, по негова преценка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР