Решението на министър-председателя на Великобритания Борис Джонсън да преустанови работата

...
Решението на министър-председателя на Великобритания Борис Джонсън да преустанови работата
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Депутатите ще имат време да обсъдят въпросите по Брекзит

Решението на министър-председателя на Англия Борис Джонсън да прекрати работата на Народното събрание до 14 октомври ще даде опция да депутатите да се срещнат и одобрят новото съглашение по Брекзит, в случай че има такова. В публикувано от кабинета на премиера известие се споделя, че главен приоритет в законодателната стратегия на държавното управление е ново съглашение с Европейски Съюз по Брекзит. Ако такова бъде реализирано, законопроектът ще бъде импортиран в Народното събрание и прегледан оптимално бързо, тъй че да бъде признат до 31 октомври.

 © БГНЕС
Гласуването на държавната стратегия за идната година ще се организира, евентуално, на 21 и 22 октомври.

В свое писмо министър-председателят увери депутатите, че ще имат опция да се срещнат с резултатите от срещата на Европейския съвет, която ще се състои на 17 и 18 октомври.

„ Държа да подчертая, че седмиците преди Европейския съвет са витално значими за договарянията ми с Европейски Съюз ”, акцентира Джонсън.

Подготовката за прекратяване работата на Народното събрание ще стартира на 9 септември.

В момента обстановката към Брекзит се намира в застой. Англия би трябвало да напусне Евросъюза на 31 октомври; националният парламент се разгласи срещу съглашение с Европейски Съюз в настоящия му тип, само че е срещу Брекзит без съглашение. Европейският съюз отхвърля да възобнови договарянията и да преразглежда съглашението. Джонсън съобщи наскоро, че е подготвен договарянията с Европейски Съюз да бъдат удължени до последния миг – 31 октомври.

Лидерите на опозиционните партии във Англия се договориха с общи старания да се опълчват на излизане на страната от Европейски Съюз без подписано съглашение. Те преглеждат разнообразни разновидности за дейности, в това число приемане на нужния законопроект за гласоподаване избор на съмнение на Джонсън.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР