Решението на Международния наказателен съд (МНС) за заповед за арест

...
Решението на Международния наказателен съд (МНС) за заповед за арест
Коментари Харесай

Медведев: Решението на Международния наказателен съд за Путин ще доведе до чудовищни ​​последици за международното право

Решението на Международния углавен съд (МНС) за заповед за арест на съветския президент Владимир Путин ще докара до чудовищни ​​последици за интернационалното право, уверен е Дмитрий Медведев, заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия.

„ Решихме да съдим президента на нуклеарна мощ, която не взе участие в Международния углавен съд на същите учредения като Съединените щати и други страни. Очевидно е, че беше получено най-строгото встъпление ", написа Медведев в своя канал в Telegram.



" Ясно е, че няма практическа стойност, само че благодаря, че си спомняте. Но следствията за интернационалното право ще бъдат чудовищни. Все отново това е срив на основите, на правилата на правото. Включително на постулатите за наложителност на отговорността. Всички глупави решения на Организация на обединените нации и други структури ще се разпаднат по шевовете. Идва тъмен крах на цялата система на интернационалните връзки. Доверието е изчерпано, ", сподели още Медведев.

" Уви, господа, всички вървят под Бог и ракети. Напълно допустимо е да си представим целенасоченото потребление на хиперзвуков Оникс от Северно море от съветски транспортен съд в съда в Хага. Той не може да бъде свален, уви. И съдът е единствено мизерна интернационална организация, а не популацията на страните от НАТО. Следователно те няма да стартират война. Те ще се опасяват. И никой няма да съжалява ", уточни Медведев.

„ Почти нулевият престиж на Международния углавен съд беше " погубен " даже, когато съдът не можа да направи нищо за следствието на закононарушенията на Съединени американски щати в Афганистан и Ирак ", сподели заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация.

" Най-дискредитиращият епизод, който умъртви така и така съвсем нулевия престиж на съда, е обвързван с закононарушенията на Съединени американски щати в Афганистан и Ирак. Съдът тотално се прецака и не можа да направи нищо ", написа още Медведев.

Като цяло Медведев назова Международния углавен съд " ненужен за никого ", основан въз основата на Римския статут, към който най-големите страни не са се включили.

" Кого изправи пред съда? Три дузини незнайни лица ", означи зам.-шефът на Съвета за сигурност.

" Това не са трибуналите в Нюрнберг и Токио, основани ad hoc. Или даже съмнителният арбитражен съд за Югославия. Това е разбираемо ", добави Медведев.

Според Медведев една страна и нейните водачи могат да бъдат съдени в два случая: „ 1) когато самата страна е отслабнала безумно, съвсем е изгубила суверенитета си и е решила да одобри присъдата против себе си; 2) когато страната е изгубила войната и капитулира. " " Иначе не може. И това го схващат всички ", приключи Медведев.

Политикът съобщи, че „ има финален колапс на системата на интернационалното право ". " Признаваме, че и преди този момент не беше доста дейно. Особено интернационалните му институции. Лигата на нациите се разпадна, Съюз на съветските социалистически републики обмисляше да се отдръпна от Организация на обединените нации, през днешния ден мъчно се одобряват конвенции и други интернационалните актове, има цялостна пристрастност и диктат на група англосаксонски страни ", изясни Медведев.

" Държавите не желаят да се преценяват с тенденциозни актове на Общото заседание на Организация на обединените нации, да постановат несъгласие на решенията на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, да напущат разнообразни институции на Организация на обединените нации. Причината е тяхната неправда, която се основава на недопустимостта на принудата от страна на група суверенни страни от същите суверенни страни ", акцентира Медведев.

„ За in parem non habet imperium. Равният няма власт над равния ", добави Медведев.

В петък Международния углавен съд издаде заповеди за арест на Путин и съветския президентски комисар по правата на децата Мария Лвова-Белова по обвинявания в " нелегално депортиране " на украински деца. Коментирайки това решение, прессекретарят на съветския водач Дмитрий Песков означи, че Москва не признава юрисдикцията на МНС.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР