Решението на ливанското правителство да отложи в последния момент въвеждането

...
Решението на ливанското правителство да отложи в последния момент въвеждането
Коментари Харесай

И така може: Ливанците се събудиха в две часови зони

Решението на ливанското държавно управление да отсрочи в последния миг въвеждането на лятното часово време с месец, до края на свещения за мюсюлманите месец рамазан, докара до всеобщо комплициране през днешния ден, съобщи Асошиейтед прес.

Тъй като някои институции вкараха смяната, а други не, доста ливанци се наложи да съчетават работен и учебен график в две часови зони в страна, която е необятна единствено към 88 километра. 

Малката средиземноморска страна нормално настройва часовниците си с час напред през последната неделя на март, както вършат множеството страни в Европа. Въпреки това в четвъртък ливанското държавно управление заяви за решението си това да се случи на 21 април.

Не бе обявено каква е повода за решението, само че в локални медии изтече видеозапис от среща сред премиера Наджиб Микати и представителя на държавното управление Набих Бери. В него Бери предлага на Микати да се отсрочи въвеждането на лятното часово време, тъй като това разрешава на мюсюлманите да спрат с поста за рамазан час по-рано.

Въпреки че действието на публичните институции, на доктрина, е обвързвано с решенията на държавното управление, доста институции, в това число телевизионни канали, учебни заведения и бизнеси, оповестиха, че ще пренебрегват решението и ще продължат с лятното часово време през днешния ден, както е било планувано.

Много жители откриха, че поради новото разделяне в този момент се постанова да бъдат на разнообразни места едновременно, защото другите организации и институции работят по друго часово време.

Много мюсюлмани се опълчиха на смяната и акцентираха, че постите би трябвало да стартират по изгрев и да завършват по залез без значение от часовата зона.

За доста хора тематиката се употребява за похищение на вниманието от сериозните стопански и политически проблеми в страната. Ливан се намира в най-тежката финансова рецесия в актуалната си история. Три четвърти от популацията живее в беднотия, а неотдавна Международният валутен фонд предизвести, че страната може да изпадне в хиперинфлация, в случай че не се подхващат ограничения. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР