Решението на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) за

...
Решението на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) за
Коментари Харесай

Мая Манолова ще сезира прокуратурата за цените на водата

Решението на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) за покачване на цената на водата е нелегално и това може да бъде потвърдено пред съда, съобщи омбудсманът Мая Манолова.

Комисията за енергийно и водно контролиране утвърди нарастване на цената на водата с сред 2 и 20% от следващата година в 14 области в края на предходната седмица. Омбудсманът ще се срещне с шефа на Върховната административна прокуратура, с цел да показа своя разбор. Манолова се надява обвиняването да стачкува новите цени. " КЕВР прави каквото си желае, употребява еквилибристики, с цел да обезпечи оптимално висока цена ", сподели Мая Манолова през бТВ.

По думите й регулаторът употребява критерии, с които да се обезпечи оптимално висока цена на водата, с цел да може ВиК сдруженията да събират оптимално пари от хората и надлежно оптимални облаги.

Ако се употребяват правилни данни за средномесечния приход на популацията от Национален статистически институт, в три области на страната - Монтана, Кърджали и Силистра, няма учредения за повдигане на цената на водата, сподели омбудсманът. По думите й това, което се чака от шефовете на ВиК сдруженията по областите, е да поправят цената на водата надолу.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР