Решението на германския регулатор да спре процеса на сертифициране на

...
Решението на германския регулатор да спре процеса на сертифициране на
Коментари Харесай

Дмитрий Песков: Решението за спиране сертифицирането на „Северен поток-2" не е политизирано

Решението на немския регулатор да спре процеса на узаконяване на оператора " Северен поток 2 " не е политизирано, считат от Кремъл, оповестява ИТАР-ТАСС.

„ Абсолютно не. В случая в действителност има избрани протоколи, правила на европейското законодателство в това отношение. И компанията оператор е подготвена да извърши всички условия на настоящото законодателство, с цел да започва този значим за всички план допустимо най-скоро. ", сподели пред кореспонденти прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков, отговаряйки на въпрос.

Сертифицирането на " Северен поток 2 " е много комплициран развой, това беше ясно през цялото време. Фирмата оператор извършва всички нужни условия на регулатора. Вчера видяхме много бърза реакция от страна на компанията " Северен поток 2 ". Ще бъде основано ново сдружение, с цел да извърши условията ", добави той.

Песков означи, че енергийната рецесия в Европа и реализацията на плана „ Северен поток 2 " не зависят една от друга. „ По отношение на енергийната рецесия въпреки всичко това са два процеса, въпреки и в една и съща област, само че не са взаимозависими ", сподели той, отговаряйки на съответния въпрос.

Говорителят на съветския президент акцентира, че „ през цялото време беше ясно, че би трябвало да бъдете търпеливи ". " Тук сме уверени, че самият план е значим за Европа. Той е значим за нас и за европейските консуматори и тогава към този момент е решение на регулатора, не можем да се месим в това ", приключи той.

Песков отнесе и въпроса дали планът ще бъде стартиран преди края на годината към управляващите, които вземат окончателното решение за узаконяването му.

Решение за прекъсване на узаконяването

Във вторник Федералната мрежова организация на Германия разгласи, че краткотрайно стопира процеса на узаконяване на Nord Stream 2 AG като самостоятелен оператор на газопровод. Отбелязва се, че узаконяването на оператор може да се преглежда единствено в случай че компанията има правна форма в сходство с немското законодателство. Регулаторът изисква от Nord Stream 2 AG да трансферира акционерния капитал, обвързван с немския сегмент на газопровода, в собствеността на немското си дъщерно сдружение. Дотогава процесът на узаконяване ще бъде спрян.

Регулаторът означи, че решението ще бъде взето " в оставащия период от четирите месеца, планувани в закона ". Крайният период беше авансово разгласен за 8 януари 2022 година След това немският регулатор би трябвало да внесе плана на мнението си в Европейската комисия за утвърждение.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР