Решението на Facebook Inc. да тръгне към промяна в начина,

...
Решението на Facebook Inc. да тръгне към промяна в начина,
Коментари Харесай

Защо най-голямата социална мрежа в света иска да се превърне в копие на китайското суперприложение WeChat

Решението на Фейсбук Inc. да тръгне към смяна в метода, по който споделят потребителите на платформата, както и включването на разплащания и електронна търговия повтаря стъпките на WeChat - китайското суперприложение, което голям брой китайци считат за незаменимо, написа The Wall Street Journal.

След като основният изпълнителен шеф Марк Зукърбърг съобщи, че вижда бъдещето на обществената мрежа в криптираните известия, заплащания и други услуги, приликите за доста китайци станаха прекомерно явни. Пътят към основаването на суперприложение за Фейсбук няма да бъде толкоз лек, що се касае за WeChat. Китайската компания е защитена от конкуренция в пазар, който е извънредно гладен за услуги. А и даже не се замисля да предлага такова равнище на дискретност, каквото голям брой консуматори на Фейсбук най-вероятно ще изискат.

Но за същите тези китайци - както и за анализаторите на софтуерния бранш - аргументите зад позицията на Зукърбърг са лесни за схващане. Разработено от Tencent Holdings Ltd. приложението WeChat се трансформира от семпла услуга за изпращане на известия до място, на което потребителите могат да пазарят, заплащат, поръчват храна, да купуват билети за кино, да вършат резервации в заведения за хранене и да си записват час при лекаря - без изобщо да напущат платформата.

WeChat има към милиард потребителите. Tencent не дава финансова информация особено за приложението, само че през последното тримесечие растежът на приходите от реклама, заплащания и други услуги, свързани с него, е към 60%. Именно то оказа помощ на компанията да се трансформира в една от най-влиятелните в Поднебесната империя.

Фейсбук е " наясно по какъв начин Tencent съумя да интегрира известията с заплащания и електронна търговия в една платформа ", споделя Бен Кавендър, старши анализатор в China Market Research Group. Мениджърите във FB от дълго време хвалят Wechat.

С тази смяна Фейсбук се пробва да откри нови способи да прави пари, оттатък рекламата. " Те гледат към напредък в бъдеще, виждайки, че това е способ, който работи ", споделя Кавендър.

Една от най-силните страни е опцията за мобилни заплащания, посредством която потребителите могат да заплащат и във виртуалния свят, и в действителния физически. Така Tencent, която навлиза към този момент и редица други бизнеси, в това число търговия на дребно и опазване на здравето, може да притегли елементарно повече клиенти, обвързвайки ги. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР