Решението на държавния глава на САЩ Доналд Тръмп да изпрати

...
Решението на държавния глава на САЩ Доналд Тръмп да изпрати
Коментари Харесай

На Лавров не му се нрави изпращането на американски войници в Близкия изток

Решението на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп да изпрати 1500 бойци в Близкия изток може да усили рисковете в района. Това акцентира пред публицисти министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров, предава TACC, представен от БГНЕС.
„ Що се отнася до решението на президента Тръмп да изпрати 1500 бойци, с изключение на тези, които към този момент са ситуирани в района на Близкия изток и Северна Африка - рисковете постоянно се усилват, когато военният капацитет се усилва ", предизвести първият посланик на Москва.
В тази връзка той изрази вяра, че във Вашингтон към момента ще може да се вслушат в рационални гласове, които предизвестяват за безразсъдството от възможна война с Техеран. „ Поне имаме причина да се надяваме за това. Днес не всички в американското управление са захласнати от нападателни желания ", акцентира Лавров.
На 24 май Тръмп се съгласи Пентагонът да изпрати спомагателен контингент от американски бойци в Близкия изток по отношение на ескалацията на напрежението сред Вашингтон и Техеран. Според CNN укрепването включва разполагането на противоракетни ракетни системи „ Пейтриът “, разследващи самолети и нужните сили за „ въздържане на иранските закани ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР