Решението на Airbus да увеличи производството на самолети е един

...
Решението на Airbus да увеличи производството на самолети е един
Коментари Харесай

По-голямото производство на самолети Airbus тества глобалната верига за доставки

Решението на Airbus да усили производството на самолети е един от най-видимите признаци до момента, че авиационната промишленост се възвръща от пандемията, само че съставлява основен тест за устойчивостта на веригата за доставки.

За авиацията повишаването на производството идва в сериозен миг - локдаунът в Китай нарушава доставките на артикули и материали, а инфлационният напън усилва разноските. Всеки аероплан на Airbus, чийто самолети A320 преобладават пазара, се състои от почти 3 млн. елементи и компанията получава повече от 1.7 млн. такива всеки ден в заводите си по целия свят от почти 3000 снабдители.

И въпреки всичко Airbus, чийто самолети A320 преобладават пазара, твърди, че може да усили производството с 50% до 75 самолета на месец до 2025 година и да премине към ритъм от 65 самолета на месец до идващото лято.
Реклама
Според Airbus има търсене на нови тесни самолети, защото самолетните компании обновяват флота си след пандемията. Компанията ще покрие по-високите цени посредством прибавяне на индустриален потенциал в съществуващите си промишлени обекти, в това число построяването на втора дефинитивна поточна линия в интервенциите си в Съединени американски щати в Mobile.
Рисковете от повишаване на производството
Увеличаването на производството ще изисква деликатно балансиране сред задоволяването на възраждащото се търсене на нови, по-енергийно ефикасни самолети от самолетните компании, които са под напън за понижаване на въглеродните излъчвания, като в същото време се подсигурява, че хилядите снабдители могат да изпълнят договорите си след съкращенията от пандемията.

Освен това опасенията по отношение на съществуването на първични материали като алуминий и исполин след войната в Украйна и дефицит на квалифицирани служащи рискуват спомагателни затруднения. Доминик Асам, основният финансов шеф на Airbus, признава, че " сега има голям напън върху веригата за доставки. Всичко е затегнато ".

Според Роб Морис, началник на консултантската активност в Ascend by Cirium, точно доставчиците са най-големият евентуален проблем за производството - Морис показва, че CFM International, взаимното дружество сред Safran и GE Aviation, доставя мотори както за програмата A320 на Airbus, по този начин и за Boeing.
Реклама
Макар и на този стадий Boeing да създава с по-бавни темпове, защото към момента се пробва да почисти изоставането си от съхранявани самолети след две смъртоносни произшествия на модела Max, това може да се промени през идващите месеци, добавяйки в допълнение натоварване на веригата за доставки на промишлеността.
Стратегията наAirbus
Според Филип Мхун, изпълнителен вицепрезидент по стратегии и услуги в Airbus, решаващо за подкрепяне на повишаването на производството е, че компанията дава бистрота на доставчиците. " Провеждаме открита полемика с нашите снабдители ", споделя той, добавяйки, че Airbus е дал на фирмите " сигурност, че това, което поръчваме, е обезпечена покупка ".

Компанията се е заела с набирането на някои първични материали, в това число алуминий и исполин, за част от доставчиците си, с цел да подкрепи снабдяването, както и ценообразуването.
Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Транспорт
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР