Решението, което взехме за еднократните плащания на лечебните заведения, е

...
Решението, което взехме за еднократните плащания на лечебните заведения, е
Коментари Харесай

Д-р Златанов: С еднократните плащания в болниците, може да се увеличат и заплатите

Решението, което взехме за еднократните заплащания на лечебните заведения, е в изгода както на изпълнителите на болнична помощ, по този начин и на здравноосигурените, чиито ползи би трябвало да бъдат предпазени там. Това споделя ръководителят на Надзорния съвет на НЗОК доктор Александър Златанов по време на съвещанието на Надзора, извършено на 16 декември, излиза наяве от стенограмата.

Д-р Златанов засяга за болнична помощ в размера на 19 998 616 лева, което няма да се включва в разпределението на месечните стойности.

„ С тези средства те ще имат опция да си посрещнат студените дни, да бъде топло, ще имат опция да се разплатят. Даже моята рекомендация е към шефовете част от тези пари да одите и към самия медицински личен състав. Решенията ни са положителни, доста добре уравновесени и в интерес както на здравноосигурените, по този начин и на изпълнителите на болнична помощ “, безапелационен е доктор Златанов.

Той споделя още, че е извънредно признателен на шефа на Касата проф. Салчев, на членовете на Надзорния съвет, както и на администрацията на касата. „ Благодаря за цялата работа през тези два – три месеца. Отговорността и напъните, които положихте. Аз мисля, че ние, като орган, първо, доста единно взехме положителни решения, които разрешават да се усилят средствата за лечебните заведения, те да могат умерено да работят в интервала декември – януари. Искам да благодаря и на администрацията на касата, която я поставихме в сложна обстановка, изключително последната седмица, която ще става все по-трудна до края на интервала, в който би трябвало да изпълнят нашите решения, само че аз съм сигурен, че ще съумеят, ще се оправят и в последна сметка ще приключим една естествена година с положителни решения и с добър резултат “, споделя доктор Златанов.

„ Надявам се дейностите на шефовете, изпълнителите, първичната, профилираната да се възползват от изискванията, в които ги поставихме и фактически да подобрят активността си, с цел да може това да го усетят и здравноосигурените, които в действителност са обект на всички тези дейности, които ние правим, които правят изпълнителите на помощ “, добавя той.

Стенограма от съвещанието на Надзорния съвет от 14 декември може да видите, а от 16 декември -
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР