Решението е резултат от политическо споразумение между двете страни. За

...
Решението е резултат от политическо споразумение между двете страни. За
Коментари Харесай

Великобритания се завръща в ключови научни програми на Европейския съюз

Решението е резултат от политическо съглашение сред двете страни. За да стане асоцииран участник, до 2027 година Лондон годишно ще внася в бюджета на „ Хоризонт Европа ” приблизително Евро 2,43 милиарда и Евро 154 милиона за „ Коперник ”. След този период вноските ще бъдат предоговорени.

В изказване по мотива, европейският комисар по нововъведенията, проучванията, културата, образованието и младежта Лиана Иванова оцени завръщането на Обединеното кралство в „ фамилията на „ Хоризонт Европа ” като крайъгълен камък и печеливш ход за двете страни и световния теоретичен напредък. „ Асоциирането на страни отвън Европейски Съюз към Horizon Europe е мой персонален приоритет и ние го изпълняваме “, акцентира Иванова.

Мишел Донелан, английският държавен секретар по въпросите на науката, нововъведенията и технологиите назова акта „ колосална победа за научните, изследователските и бизнес общностите на Обединеното кралство ” и част от дълготрайните решения на английското държавно управление в поддръжка на стопанската система и основаването на работни места.

Преди да излезе от Европейски Съюз, Обединеното кралство беше един от главните...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР