Решението бронзовата медалистка в многобоя от Световното първенство по художествена

...
Решението бронзовата медалистка в многобоя от Световното първенство по художествена
Коментари Харесай

Родителите на гимнастичката Стилияна Николова я преместили в клуб Илиана

Решението бронзовата медалистка в многобоя от Световното състезание по художествена гимнастика в София Стилияна Николова да смени клубната си принадлежност и през 2023 година да премине от клуб " Етър-Елит " в клуб " Илиана " е на нейните родители.

Разяснението направи нейната майка Паулина Николова, която е двукратната международна и европейска шампионка с ансамбъла и първи треньор на щерка си.

" До БФХГ и феновете на художествената гимнастика

Като родители на Стилияна Николова, желаеме да внесем обяснение по развихрилите се коментарии по отношение на прекосяването на Стилияна в Семеен кодекс Илиана. Решението е фамилно и стартира да се осъществя през месец октомври 2022 година, когато разговаряхме с президента на Етър Елит Савина Ганчева. След нейното изрично утвърждение и единодушие, последваха диалози и с ръководителя на Семеен кодекс Илиана Ина Ананиева. Изрично наблягам, че други лица не са взимали отношение по този въпрос! ", съобщи Паулина Николова пред фейсбук страницата на БФХГ.

От централата също направиха обяснение във връзка появилата се информация за промяна на клубната принадлежност на национални състезателки Стилияна Николова и Ева Брезалиева.

" БФХГ не може да бъде страна при решение за промяна на клубната принадлежност на национална състезателка, или на играч, който не е член на националния тим. Това е в пълномощията на клубовете, по волята на състезателите, или техните законни представители. Намесването на БФХГ в сходни взаимоотношения е неприемливо и няма съображение.

С решение на УС на БФХГ са признати " Правила за трансфер за състезателки по художествена гимнастика ", чиято цел е да отбрани ползите на клубовете, които са разкрили, работили и основали играч, който желае да смени клубната си принадлежност.

Предлагаме на вашето внимание следната значима част от " Правила за трансфер на състезателки по художествена гимнастика ":

Как се разпределят процентите за точките, които печели трансферираният играч за родния клуб и приемствения клуб, които носят финансови дивиденти:

- първата година след прехвърлянето 75% от точките извоювани от състезателя отиват в родния клуб, а 25% от точките отиват в приемствения клуб

- втората година 50% отиват в родният клуб, 50% отиват в приемствения клуб.

- третата година 25 % отиват в родния клуб, 75% отиват в приемствения клуб.

-четвъртата година 100% отиват в приемствения клуб.

Правилата на БФХГ са съобразени със законовата уредба на Република България касаеща тематиката за трансфер на спортисти.

До момента, последните години, в БФХГ не са дошли никакви писма с недоволства, или проблеми от каквото и да е естество, касаещи прехвърлянията на състезателите.

Във връзка с появилата се информация за трансфер на двете национални състезателки Стилияна Николова и Ева Брезалиева, бихме желали да заявим, че все още в БФХГ няма публично заявление за това.

Срокът на картотекиране на състезателки за 2023 година е до края на месец януари ", обявиха от БФХГ в обществените мрежи.







Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР