Решение за въвеждане на зелен сертификат ще бъде взето днес.

...
Решение за въвеждане на зелен сертификат ще бъде взето днес.
Коментари Харесай

Важно! Задължителен зелен сертификат за COVID въвеждат до кр...

Решение за въвеждане на зелен документ ще бъде взето през днешния ден. Това ще стане на среща в министерството на опазването на здравето с специалисти и представители на РЗИ от цялата страна в 14 часа. Това сподели по бТВ зам.-министърът на опазването на здравето доктор Александър Златанов. Събранието ще е към два часа и решението ще бъде оповестено в края на деня.

„ Ще желаеме да се вкара зелен документ на всяко събиране на хора. Така няма да има заплаха на такова място да попадне инфектиран с коронавирус, който да популяризира болестта. Разпратени са писма до министерството на туризма и имаме диалози с ресторантьори, хотелиери и представители на спортни федерации. Смятаме да въведем документа на доста други основни места – за гаранция на неразпространението. Почти сигурно ще бъде въведен зелен документ. “, сподели доктор Златанов.

При спортните федерации – има ли зелен документ на хората от публиката, ще има и спортни събития – футбол, баскетбол. Същото е и за заведения за хранене, хотели и таверни. Такъв ще има и за целия учебен личен състав.

„ Няма да има разграничение сред държавни чиновници и чиновници от частния бранш. Всички от хотелиерския и ресторантьорския отрасъл ще би трябвало да се съобразят “, акцентира заместител министърът.

Зеленият документ означа, че човек е имунизиран, когато е преболедувал коронавирус или когато има негативен ПСР или антигенен тест. Резултатът би трябвало да е 48 часа преди събитието.

Колко ще костват 1 милион антигенни проби, които ще заплати страната? Цената им е сред 30 и 55 лв.. Те ще се вършат главно от лабораториите, които имат право да правят проби и да ги качват в националната система. Когато го качи тогава се получава зелен документ. Сега се стремим да понижим разпространяването. Затова предприехме стъпката да закупим тези проби и да ги разпространяваме гратис. Гражданите ще заплащат приблизително по 5 лв..

1700 са имунизираните за последните 24 часа. Средно са 7-10 хиляди на денонощие са през седмицата.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР