Решение на извънредно заседания на Управителния съвет на БФ БорбаНа

...
Решение на извънредно заседания на Управителния съвет на БФ БорбаНа
Коментари Харесай

Потушават скандала в борбата с ново преборване между Биляна Дудова и Тайбе Юсеин

Решение на изключително съвещания на Управителния съвет на БФ Борба

На изключително съвещание на Управителния съвет на БФ Борба беше решено да има ново преборване сред Тайбе Юсеин и състезателката на Семеен кодекс „ Юнак-Локомотив “ - Русе Биляна Дудова за установяване на представителката ни в категория до 62 кг за присъединяване на Европейското състезание в Будапеща, което стартира от 28 март, оповестяват от централата.

Преборването ще бъде на следващия ден, 27 март, в Благоевград, подготвителна зала, като е позволен толеранс от 1 кг. Меренето е от 8.00 часа в хотел „ Монте Кристо “. Началото е от 10:30 часа.

Решението на Управителния съвет идва няколко дни, откакто бе оповестено, че международната и европейска шампионка за предходната година Биляна Дудова остава отвън състава за европейското състезание.

Дудова и Юсеин трябваше да излязат в директен мач за място в категория до 62 кг, само че той по този начин и не се състоя.

Първоначално преборването е планувано за 8 март, след това е преместено за 18 март. От имейла, изпратен от Българската федерация по битка до персоналния треньор на Дудова – Георги Калчев, излиза наяве, че толеранс в килограмите не се позволява, макар че селекционерът Петър Касабов твърди противоположното. Тоест, участничките не би трябвало да са над 62 кг.

Според обява на уеб страницата на федерацията, преборването е осуетено, тъй като Тайбе Юсеин е била по-тежка при премерването. Биляна Дудова съобщи, че е афектирана и твърди, че дълги години е била ощетявана и унижавана, тъй като не тренира при Касабов. Той пък отговори, че за нея има място в националния тим, само че в долната категория – до 59 кг.

Днешното решение беше взето с гласовете на седем членове от Управителния съвет. Това са ръководителят на федерацията Христо Маринов, генералният секретар Валентин Райчев, Александър Томов, Иван Мирославов, Данаил Ганчев (пълномощник), Вангел Вангелов и Николай Гергов.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР