Решаваща трета партия днес предстои за детето-чудо на българския шах

...
Решаваща трета партия днес предстои за детето-чудо на българския шах
Коментари Харесай

Нюргюл Салимова излиза в решаваща битка за Световната купа днес

Решаваща трета партия през днешния ден следва за детето-чудо на българския шах Нюргюл Салимова. Тайбрек (б.р. бърз шах) ще дефинира изхода от дуела за Световната купа по шахмат при дамите. В спор за купата Нюргюл стигна до две следващи ремита с рускинята Александра Горячкина.

Втората среща беше през вчерашния ден и продължи 5 часа и половина. " Партията беше с обрати. Първо, предимство имаше Горячкина, след това Нюргюл, след това трябваше да се отбрани за теоретично реми. Не беше елементарно, само че съумя да се отбрани. Борбата продължава ", показа за bTV нейният треньор Живко Жеков. Той не се ангажира с прогноза за изхода от дуела през днешния ден. Печели този, който има по-здрави нерви и повече шанс, то е като при дузпите във футбола, сподели той.

Нюргюл не просто е сама на шампионата в Баку, а и сама плаща за присъединяване си. " Наш другар спонсор ѝ оказа помощ да отиде и да стартира да играе в първия кръг, който е пет дни. Оттам нататък си заплаща престоя сама с премията, която ще вземе. Тези шампионати са скъпи, стаята ѝ на вечер е 120 $, това е повода да няма никой с нея. Когато има триумфи има доста искащи за фотоси, когато търсим пари, срещаме безмълвие ", показа той. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР