Решаващ ден за Кристалина Георгиева - Управителният съвет на Международния

...
Решаващ ден за Кристалина Георгиева - Управителният съвет на Международния
Коментари Харесай

Решаващ ден за Кристалина Георгиева: УС на МВФ заседава отново заради скандала около нея

Решаващ ден за Кристалина Георгиева - Управителният съвет на Международния валутен фонд се събира още веднъж поради изказванията, че до момента в който е била основен изпълнителен шеф на Световната банка през 2017 година, тя е оказала напън върху чиновници да трансформират данни в интерес на Китай.

Самата Георгиева неведнъж отхвърли всички обвинявания към нея. След дълги часове диалози с управителния съвет през седмицата Кристалина Георгиева беше безапелационна, че дейностите й са разказани неверно.
Снимка: btvnovinite.bg
" Идеята, че след съвсем 20 години в Световната банка внезапно ще стартира да оказвам напън над личния състав ѝ по непозволен метод, с цел да трансформират информация в отчета, е скандална и погрешна ", се споделя в нейна позиция.

Адвокатът й Лани Брюър пък твърди, че следствието е нарушило вътрешните правила на Световната банка.

" Г-жа Георгиева в никакъв случай не е била известена, че е обект на следствието и не й е дадена опция да отговори на направените констатации ", съобщи Брюуър
Снимка: btvnovinite.bg
Очакванията към днешното съвещание варират от това МВФ да изиска обстоен одит на дейностите на Георгиева, което би забавило разрешаването на случая, до неотложно искане на оставката ѝ.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР